DAE Studios - begeleiding binnen de game tech industrie

DAE Studios is de eerste Vlaamse game technologie accelerator - een initiatief waarmee laatstejaarsstudenten en ondernemers begeleid worden in het opstarten van een eigen bedrijf binnen de snelgroeiende game tech industrie. De accelerator is een spin-off van Hogeschool Howest ontstaan uit de opleiding Digital Arts & Entertainment.

DAE Studios helpt actief meedenken over de start van jouw business binnen de game industrie, verleent jou toegang tot haar uitgebreide netwerk en haalt relevante opdrachten binnen om jou voldoende incubatieruimte te bieden terwijl jij aan de uitbouw van jouw bedrijf werkt. Tijdens de acceleratietermijn beschikt de jonge ondernemer over een vertrouwenspersoon waarmee operationele zaken en belangrijke stappen besproken kunnen worden. Ook de structurele partners van DAE Studios: Larian, Howest en Cronos Interactive, volgen het verhaal van jouw start up op de voet. De Vlaamse game ontwikkelaar Larian denkt mee over de nodige ingrediënten voor jouw game idee. Cronos Interactive helpt om jouw toegepaste game technologie te introduceren in hun netwerk.

Voor wie?

DAE Studios is er zowel voor (internationale) studenten met een goed businessidee en game tech entrepreneurs. Ook gevestigde bedrijven kunnen er terecht omtrent advies over de implementatie van game technologie.

Wat kan je verwachten?

  • Meerdere coaching trajecten (businessplan opstellen, subsidiedossiers schrijven, bedrijf pitchen,..)
  • Desk & Coffee: Kantoorfaciliteiten in Hangar K incubator te Kortrijk
  • De weg naar potentiële B2B-opdrachten
  • Toegang tot het netwerk van onze stakeholders (Larian, Howest, Cronos Interactive, ...) voor advies en mogelijke investeringsopportuniteiten
  • Gesponsorde deelname aan relevante evenementen
  • Je komt terecht in een community van start ups, docenten, experts en studenten in de game tech wereld

Hoe pakken we dit aan?

  • Het accelerator programma biedt essentiële inzichten en expertise aan game tech starters, dit samen met partners als Flanders DC, Think with People, DAE en Voka.
  • Het booster programma ondersteunt game tech entrepreneurs om hun bedrijf verder te ontwikkelen vanuit het jonge, dynamische ecosysteem van de stad Kortrijk.
  • DAE Studios gaat voor de start up actief op zoek naar opdrachten waarbij game technologie kan worden ingezet om organisaties uit diverse sectoren te helpen innoveren. DAE Studios neemt bij deze projecten steeds de leidende rol en schakelt start ups in om de opdracht tot een goed einde te brengen.
Kostprijs
Afhankelijk van de gewenste begeleiding
Partner
DAE Studios