SMO: innoveren met geautomatiseerde machines

SMO uit Eeklo is gespecialiseerd in machinebouw en industriële toelevering, technologie op maat en innovatie door eigen onderzoek en ontwikkeling.
Pintro van SMO

Uitvindingen op maat

De geleverde diensten van SMO zijn werkelijk divers: gaande van haalbaarheidsstudies, bouw van prototypes, maken van specifieke onderdelen tot de technische installatie van een nieuwe machine. Bovendien kan het volledig project bij SMO zelf uitgevoerd worden, vanaf het idee tot het ontwikkelen en assembleren van het product, waardoor de onderneming de controle op het volledige proces behoudt.

Zaakvoerder SMO
Omdat dat een zeer lang en een duur proces is om een product vanaf 0, vanaf de eerste schets op papier tot een verkoopbaar eindproduct op de markt te brengen … daarvoor kloppen wij aan bij het Agentschap Innoveren & Ondernemen.
Sander Mollet
Zaakvoerder SMO

GreenGen Micro WKK: Warmte én elektriciteit

Met innovatiesteun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen ontwikkelde SMO een micro energiecentrale voor particulieren, die vanuit de kelder elektriciteit én warmte produceert: de GreenGen. Deze innovatie kachel maakt gebruik van hout pellets als CO2-neutrale, betaalbare energiebron.

Pintro: Automatische Saté-prikker

Een andere innovatie is de Pintro (pin-through), een automatische machine die brochettes prikt, zonder in te moeten boeten aan het artisanale karakter ervan. Na een aantal jaar R&D werd de Pintro in 2011 de eerste SMO-machine die een eigen spin-off bedrijf kreeg waar ze verder ontwikkeld wordt tot een volautomatische machine.

ATLoS: Total supply chain concept (TSCC)

Het jongste, ambitieuze SMO-project ATLoS is een samenwerking met partners Van Hool en Contreyor om een nieuw concept te ontwikkelen om goederen efficiënter en goedkoper tussen verschillende fabrikanten te vervoeren. De innovatie bestaat in het toepassen van hangend transport en vermindering van materiaalbehandeling.

SMO

Commerciële succesnummers

De innovatieve machines van SMO zijn commerciële succesnummers in binnen- en buitenland omdat ze zo goed zijn afgestemd op de noden van de markt. Zaakvoeder Sander Mollet won in 2008 de allereerste ‘THEO’ als beste ondernemer van Eeklo. In 2015 wonnen ze de Paul Zeeuwts award van het toenmalige IWT, dat nu gefusioneerd is met het Agentschap Innoveren & Ondernemen.

 

Steun voor innovatie

Heb je een innovatief idee en wenst u een project gericht op groei te starten? Agentschap Innoveren & Ondernemen biedt een brede waaier aan steunmogelijkheden. 

Een kmo-innovatieproject draagt bij tot het realiseren van een bedrijfsinnovatie, met name de ontwikkeling van een nieuw of vernieuwend product, proces, dienst of concept.