LiquidFloors: de gietvloer als designobject

Miguel Garcia Miranda en zijn broer Caëtan uit Kortrijk stampten in 2007 het innovatieve interieurbedrijf Liquidfloors uit de grond. De startup maakt hoogwaardige design gietvloeren voor de moderne woon- en werkomgeving.
Liquidfloors

Liquid Mellow: flexibel en zacht

Dankzij een kmo-haalbaarheidsstudie van het Agentschap Innoveren & Ondernemen konden de broers de liquid mellow, een polyurethaan gietvloer ontwikkelen. Deze beschikt over een innovatieve, full-flex polyurethaan gietmassa die 180° flexibel is en resulteert in een zachte, resistente vloer. Het unieke aan dit product is dat het de gietvloer ook 100% naadloos maakt, waardoor hij uitzonderlijk goed te reinigen is. Ook de esthetische waarde draagt bij tot het succes van gietvloeren: strak geïntegreerde wanden, vloeren en trappen in hetzelfde systeem zorgen voor eenheid in het interieur.

CEO Liquidfloors
De samenwerking met het Agentschap Innoveren & Ondernemen heeft ons indertijd in staat gesteld van een product verder te gaan ontwikkelen die extreem belangrijk is geweest voor de groei van de onderneming. We zijn in staat geweest om verder te werken op de unieke eigenschappen van onze coating; dus research, maar dan ook testing en ontwikkeling. Het heeft ons verplicht van ons dossier heel goed te gaan voorbereiden en dat is uiteindelijk het eindresultaat alleen maar ten goede gekomen.
Miguel Garcia Miranda
CEO Liquidfloors
Liquidfloors

Sterke groei en erkenning

Het jonge bedrijf groeide snel door tot marktleider voor designgietvloeren, met ruim 30 medewerkers en 300 projecten per jaar. Naar de toekomst toe zal er een vestiging in Hasselt geopend worden en lonkt ook het buitenland. Liquidfloors werd recent meermaals bekroond voor hun verdienstelijk ondernemerschap. Zo wonnen de broers de Trends Top Bouwgazellen en de Gouden Lasso 2014 voor meest vooruitstrevend bedrijf uit de Belgische bouwsector. In 2015 wonnen ze ook een innovatie award van het toenmalige IWT (momenteel gefusioneerd met Agentschap Innoveren & Ondernemen) in de categorie ‘meest beloftevolle starter’.

 

Steun voor innovatie

Wens je een project gericht op groei te starten? Agentschap Innoveren & Ondernemen biedt een brede waaier aan steunmogelijkheden. 

Een kmo-haalbaarheidsstudie stelt je onderneming in staat om betere en onderbouwde inzichten te verwerven over de mogelijkheden en haalbaarheid van een innovatie