LiquidFloors: de gietvloer als designobject

Miguel Garcia Miranda en zijn broer Caëtan uit Kortrijk stampten in 2007 het innovatieve interieurbedrijf Liquidfloors uit de grond. De startup maakt hoogwaardige design gietvloeren voor de moderne woon- en werkomgeving.
Liquidfloors

Liquid Mellow: flexibel en zacht

Dankzij VLAIO-steun konden de broers de liquid mellow, een polyurethaan gietvloer ontwikkelen. Deze beschikt over een innovatieve, full-flex polyurethaan gietmassa die 180° flexibel is en resulteert in een zachte, resistente vloer. Het unieke aan dit product is dat het de gietvloer ook 100% naadloos maakt, waardoor hij uitzonderlijk goed te reinigen is. Ook de esthetische waarde draagt bij tot het succes van gietvloeren: strak geïntegreerde wanden, vloeren en trappen in hetzelfde systeem zorgen voor eenheid in het interieur.

CEO Liquidfloors

De samenwerking met VLAIO (toen nog IWT) heeft ons indertijd in staat gesteld van een product verder te gaan ontwikkelen die extreem belangrijk is geweest voor de groei van de onderneming. We zijn in staat geweest om verder te werken op de unieke eigenschappen van onze coating; dus research, maar dan ook testing en ontwikkeling. Het heeft ons verplicht van ons dossier heel goed te gaan voorbereiden en dat is uiteindelijk het eindresultaat alleen maar ten goede gekomen.

Miguel Garcia Miranda
CEO Liquidfloors
Liquidfloors

Sterke groei en erkenning

Het jonge bedrijf groeide snel door tot marktleider voor designgietvloeren, met ruim 30 medewerkers en 300 projecten per jaar. Naar de toekomst toe zal er een vestiging in Hasselt geopend worden en lonkt ook het buitenland. Liquidfloors werd recent meermaals bekroond voor hun verdienstelijk ondernemerschap. Zo wonnen de broers de Trends Top Bouwgazellen en de Gouden Lasso 2014 voor meest vooruitstrevend bedrijf uit de Belgische bouwsector. In 2015 wonnen ze ook een innovatie award van het toenmalige IWT (nu VLAIO) in de categorie ‘meest beloftevolle starter’.

 

Steun voor innovatie

Heb je een innovatief idee en wenst u een project gericht op groei te starten? VLAIO biedt een brede waaier aan steunmogelijkheden. Liquidfloors deed beroep op deze subsidies: 

  • Een kmo-ontwikkelingsproject draagt bij tot het realiseren van een bedrijfsinnovatie, met name de ontwikkeling van een nieuw of vernieuwend product, proces, dienst of concept. 
     
  • Met een kmo-groeisubsidie krijgen ondernemingen financiële steun voor het verwerven van de nodige kennis gericht op groei.