Get Driven speelt in op de evoluerende markt

Je bent jong, houdt van auto’s en wil iets bijverdienen. Wat doe je dan? Als je Gunther Ghysels heet, dan start je een eigen zaak op waarin je dit allemaal combineert. Vandaag levert Get Driven chauffeurs voor CEO’s, politici en fleetbedrijven.
Het team van Get Driven.

“Het leek het me tof om als privéchauffeur mensen in hun auto rond te rijden”, zegt Gunther Ghysels, oprichter en CEO van Get Driven. “Zo kreeg ik de kans om in betere auto’s dan mijn eigen wagen te rijden.”

Start met eenvoudig idee

Het eenvoudige idee van Gunther Ghysels is groter geworden dan gepland. Reed hij in 2015 alleen rond, dan rijden vandaag 400 student-chauffeurs duizenden ritten per jaar in België via zijn bedrijf, Get Driven. Tussen de opstart van zijn BVBA in 2017 en eind 2019 groeide hij elk jaar met honderd procent, tot 1,7 miljoen euro omzet en nu zes medewerkers. In 2019 werd Gunther Jonge Ondernemer van het Jaar in West-Vlaanderen. Tijdens een start-up-trip van Netwerk Ondernemen werd hij tot Most Promising Entrepreneur verkozen.
 

Gunther Ghysels

Uit het eerste advies dat ik bij UNIZO inwon, leerde ik het belang van een businessplan. Ik had de strategie en cijfers wel in mijn hoofd, maar ze raadden me aan het plan uit te schrijven.

Gunther Ghysels
CEO Get Driven

Doe telkens beter

Gunther had geen groot masterplan dat leidde naar dit succes. “Wel vraag ik me steeds af hoe het beter kan”, legt Gunther uit. “Onze app was daarin een grote stap. Voordien regelden we alle afspraken telefonisch en via mail. Nu loopt het contact tussen klanten en chauffeurs automatisch online en via de app.”

Ook schaafde Gunther af en toe zijn model bij. “Mijn eerste doelgroep waren gepensioneerden die hulp nodig hadden bij verplaatsingen. Maar ze hapten niet toe. Daardoor verlegde ik mijn focus naar de fleetsector en bedrijven. Zij doen veel verplaatsingen, brengen deze kost fiscaal in en mensen op C-level hebben weinig tijd. Via lokale sterke zakelijke netwerkers kwamen al snel de eerste klanten.”

Mijn advies voor starters? Zoek een investeerder die ook een klankbord kan zijn. Voor een jonge ondernemer is het interessant om een mature ondernemer te hebben waarmee je kunt overleggen en die je coacht.

Gunther Ghysels
Gunther Ghysels
CEO Get Driven

Durf drastisch ingrijpen

Ook vandaag past hij zich flexibel aan de markt aan, gedwongen door corona. “Toen het coronavirus uitbrak, was ik in Berlijn om Get Driven in Duitsland te lanceren. Ik begreep onmiddellijk dat ik drastisch moest ingrijpen om mijn zaak te redden. De Duitse plannen werden in de koelkast gestoken, om me volledig te focussen op België.”

Hij zocht naar business. De zakenritten vielen weg. Wie wil of moet nog wel rijden? “In de fleetsector moesten nog steeds wagens verplaatst worden. We hebben ons daarop gefocust en een paar mooie deals binnengehaald. 
Samen met Mini lanceerden we een campagne om de horeca te ondersteunen met thuisleveringen. Nu, na corona, bekijken we of we een food delivery-oplossing zullen lanceren, gericht op restaurants buiten centrumsteden waar Uber Eats en Deliveroo niet actief zijn."

Gunther Ghysels

De startersgids van VLAIO kan je de bijbel voor starters noemen, met alle informatie verzameld op 1 plek. Daar kan zelfs ik als meer ervaren ondernemer nog iets uit leren.
 

Gunther Ghysels
CEO Get Driven

Schrijf je businessplan uit

De nieuwe en gewijzigde plannen worden steeds op papier gezet. “Toen ik startte,had ik de strategie en cijfers wel in mijn hoofd, maar ze raadden me aan het businessplan uit te schrijven. Dat doe ik vandaag veel meer dan toen, wat ik elke starter aanraad.”

Wat Gunther nog kan aanraden? “Zoek informatie over het administratieve luik van starten, over hoe je je zaak bekendmaakt en hoe je een netwerk opbouwt. Dat zie ik nu heel overzichtelijk verzameld in de nieuwe startersgids van VLAIO. De mooie tool kan je de bijbel voor starters noemen, met alle informatie verzameld op 1 plek. Daar kan zelfs ik als meer ervaren ondernemer nog iets uit leren.”

Met deze tips op zak trekt Gunther in het najaar opnieuw naar Duitsland, om vervolgens het Verenigd Koninkrijk en Nederland te bestrijken. “Binnen vijf jaar willen we actief zijn in deze vier landen, met 3000 tot 4000 chauffeurs.”
 

Starters Alexander Synhaeve van Tomorrow & Gunther Ghysels van Get Driven samen met minister Hilde Crevits op de lancering van de startersgids in Hangar K te Kortrijk op 23 juni 2020.
Starters Alexander Synhaeve van Tomorrow & Gunther Ghysels van Get Driven samen met minister Hilde Crevits op de lancering van de startersgids in Hangar K te Kortrijk op 23 juni 2020.
 

‘Altijd onderweg’: Ga op pad met de startersgids

Het aantal starters in Vlaanderen neemt al 6 jaar onafgebroken toe. Elk jaar wagen bijna 60.000 ondernemers in ons land de sprong en starten een eigen zaak. VLAIO is tegelijk hun supporter, hun adviseur én hun gids. Daarom lanceren we de startersgids ‘Altijd onderweg’, die alle slimme tips, nuttige info en leuke tools samenbrengt op één plaats. Start hier jouw route naar succes!