“De startersgids geeft me een fundament onder mijn buikgevoel”

Een bliksemstart. Dat maakte Alexander Synhaeve met zijn productiebedrijf voor rekruteringsvideo’s Tomorrow. Na corona herstart hij zijn zaak, maar ditmaal met een stevig fundament aan adviezen en kennis dankzij de nieuwe startersgids van VLAIO.
Het team van Tomorrow.

Na één kwartaal had voormalig regiomanager binnen werving & selectie en begeleider van starters, Alexander Synhaeve, eind 2019 een equipe van 5 mensen, waarvan 3 freelancers. Hij bediende met zijn start-up Tomorrow al snel mooie klanten en werd uitgeroepen tot Starter van het Jaar in Oost-Vlaanderen.

Innovatie in traditionele sector

“We brengen iets nieuw in een traditionele sector”, verklaart Alexander het opstartsucces. “Toen ik actief was in werving & selectie zag ik kandidaten zich vaak afvragen of ze wel in een bepaald bedrijf en team zouden passen. Ze waren er onzeker en gespannen over. Wel, nu krijgen ze via een rekruteringsvideo een eerste kans om eens binnen te kijken bij bedrijven die hen interesseren. Aan de kant voelde ik bij bedrijven de behoefte om zich eerlijk aan de buitenwereld te presenteren en zo het juiste talent aan te trekken.”

Alexander Synhaeve

 Mijn tip voor starters? Plots komt er financieel veel op je af. Zoek daarom meteen naar een goede boekhouder.

Alexander Synhaeve
Founder Tomorrow

Advies van experten

De uitdagingen voor een opstartend ondernemer zijn groot. “Mijn grootste probleem was dat niemand Tomorrow kende. Daarom besloot ik voluit in te zetten op sales en marketing. ‘We bestaan! Rekruteringsvideo’s zijn onze expertise!’, droeg ik overal als boodschap uit. Ik zocht visibiliteit, wat heel snel vruchten heeft afgeworpen.”

“Omdat ik alleen was, heb ik van in het begin raad en advies gezocht bij ervaren organisaties als Startit@KBC, Unizo, Bryo en VLAIO”, zegt Alexander. “Zo’n klankbord is onbetaalbaar. Ik leerde waarom ik best een mede-oprichter zocht, hoe ik financieel verstandig opstartte, voor welke steunmaatregelen ik kon intekenen, hoe ik in de toekomst evolueer van start-up naar scale-up, enzovoort.”

Herstarten tijdens corona

Na een half jaar hebben Alexander, mede-oprichter Gauthier Van Walleghem en hun team maar liefst dertig campagnes gedraaid. Al stak corona stevige stokken in de wielen. “Bedrijven verplaatsten rekruteringen en marketingacties naar het najaar. Waardoor het nu aanvoelt als herstarten. Gelukkig werken we met een flexibel team van freelancers. De kost van een vaste medewerker had mijn jong bedrijf nu niet overleeft. Hieruit leer ik dat ik niet snel mensen op de payroll ga nemen.” 

Bij onze heropstart na de coronacrisis, gebruik ik de startersgids als leidraad met praktische modellen die me proactief doen vooruitkijken. Ik zie wat er op mijn pad komt, bijvoorbeeld dat een aandeelhoudersovereenkomst interessant is, dat ik mijn sales kan versterken door het canvas te volgen,... Tot nu toe ondernam ik op buikgevoel. De startersgids zorgt voor een objectief fundament onder dit buikgevoel.

Alexander Synhaeve
Alexander Synhaeve
Founder Tomorrow

Startersgids geeft tools voor alle stadia

Bij dat opnieuw starten, zet Alexander volop de online startersgids in. “Deze gids geeft me een overzicht van alle stadia waar beginnende ondernemers door moeten. Dat miste ik bij mijn opstart. Het is een leidraad met praktische modellen die me proactief doen vooruitkijken. Ik zie wat er op mijn pad komt, bijvoorbeeld dat een aandeelhoudersovereenkomst interessant is, dat ik mijn sales kan versterken door het canvas te volgen,... 
Tot nu toe onderneemde ik op buikgevoel. De startersgids zorgt voor een objectief fundament onder dit buikgevoel.” 

Zo werken Alexander en Gauthier naar hun doel: dé referentie worden in rekruteringsvideo’s tegen 2025.

Starters Alexander Synhaeve van Tomorrow & Gunther Ghysels van Get Driven samen met minister Hilde Crevits op de lancering van de startersgids in Hangar K te Kortrijk op 23 juni 2020.
Starters Alexander Synhaeve van Tomorrow & Gunther Ghysels van Get Driven samen met minister Hilde Crevits op de lancering van de startersgids in Hangar K te Kortrijk op 23 juni 2020.
 

‘Altijd onderweg’: Ga op pad met de startersgids

Het aantal starters in Vlaanderen neemt al 6 jaar onafgebroken toe. Elk jaar wagen bijna 60.000 ondernemers in ons land de sprong en starten een eigen zaak. VLAIO is tegelijk hun supporter, hun adviseur én hun gids. Daarom lanceren we de startersgids ‘Altijd onderweg’, die alle slimme tips, nuttige info en leuke tools samenbrengt op één plaats. Start hier jouw route naar succes!