Cashforce: grenzeloze software

Cashforce uit Herentals werd in 2013 opgericht door Nicolas Christaen en Bart Claes. Dit ICT bedrijf ontwikkelt cloudsoftware om bedrijven te helpen met kapitaal- en cashflowmanagement.
Cashforce team
Cashforce team

Hierdoor wordt heel wat manueel werk overbodig zodat werknemers en consultants meer tijd en energie kunnen toewijden aan het uitbouwen van hun individuele knowhow en de groei van hun bedrijf.

Nicolas CEO Cashforce

Onze visie is: hoe minder bedrijven bezig zijn met continu Excel tabellen en rapporteringen aan te maken, hoe meer ze kunnen focussen op de essentie van het bedrijf.

Nicolas Christiaen
CEO Cashforce
Rapport Cashforce

Fase 2: Scale-up en internationalisering

In 2015 kon het bedrijf de eerste tevreden klanten voorleggen en belandde Cashforce in de ‘scale-up’ fase en ging het bedrijf op zoek naar kapitaal

We moeten nu de stap zetten om ons verhaal groter te maken en overal gaan schalen en moeten dit efficiënt doen want anders kost dit teveel geld. Hiervoor gingen we ook op zoek naar extra kapitaal.

Nicolas Christiaen
CEO Cashforce

Cashforce werd gekozen voor de fintech-accelerator van Barclays in New York. Het haalde recent 1 miljoen euro op bij durfkapitaalfonds Volta Ventures en investeringsvehikel Pamica.

Nicolas Christiaen
Nicolas Christiaen

Na de kapitaalronde kan het jonge bedrijf zich volledig toeleggen op klantentevredenheid om vanuit die basis verder te groeien. Daarnaast wil het bedrijf op een zo efficiënt mogelijke manier zoveel mogelijk nieuwe klanten aantrekken, met een sterke focus op export

Als wij relevant willen zijn, moeten we echt heel snel het buitenland opzoeken. En dat ligt ook in de natuur van ons product: we doen echt cash- en capital management voor grote bedrijven; die een omzet van meer dan 200 mio euro draaien. Dit type bedrijven is natuurlijk heel internationaal uitgebouwd.

Nicolas Christiaen
CEO Cashforce

Verdere groei: juiste contacten

Voor Cashforce is het kunnen delen van kennis en contacten kunnen leggen via co-working spaces, conferenties en middenveldorganisaties als Sirris essentieel. Het is aan de overheid om deze platformen te faciliteren en zo jonge kmo's te steunen in hun groei.

Het belangrijkste is nog altijd om in contact te komen met de juiste mensen. Je moet toch nog steeds de juiste persoon op de juiste plaats weten te vinden en dan kun je business doen.

Nicolas Christiaen
Nicolas Christiaen
CEO Cashforce