Uitbreiding STS-steun voor COVID-19-gerelateerde investeringen

Publicatiedatum
Bedrijven die COVID-19-gerelateerde medische producten of diensten ontwikkelen zoals geneesmiddelen of beschermende kleding, kunnen tijdelijk hogere Strategische Transformatiesteun (STS) aanvragen bij VLAIO. Dat heeft de Vlaamse Regering beslist.
medisch materiaal zoals mondmaskers en koortsthermometer

Extra investeren in COVID-19 relevante producten

De Europese Commissie heeft groen licht gegeven voor de versoepeling van de staatssteunregels. Daarmee kan Vlaanderen meer steun geven aan Vlaamse bedrijven die in het kader van COVID-19 investeren. De hogere investeringssteun kan gaan naar bedrijven die sinds 1 juni 2020 extra investeren in de productie van COVID-19 relevante producten. Voorbeelden zijn geneesmiddelen (met inbegrip van vaccins), ziekenhuis- of medische apparatuur (met inbegrip van beademingsapparatuur, beschermende kleding), en de noodzakelijke grondstoffen hiervoor.

Maximale steunpercentage 50%

De steun wordt mogelijk voor alle ondernemingen in heel Vlaanderen. Het maximale steunpercentage wordt bepaald op maximum 50%. De minimale investeringsdrempel ligt op 250.000 euro voor kleine ondernemingen, 500.000 euro voor middelgrote ondernemingen en 1,5 miljoen euro voor grote ondernemingen. Het investeringsproject moet binnen 6 maanden na de datum voltooid zijn waarop de steun is toegekend. De uiterste indieningsdatum van projecten ligt op 1 november 2020.

Hilde Crevits
Verschillende Vlaamse ondernemingen zijn in het kader van de coronacrisis aan de slag gegaan om nieuwe producten te ontwikkelen. Het bewijst de grote creativiteit en flexibiliteit op het vlak van onderzoek en ontwikkeling. Nu Europa haar akkoord heeft verleend, kunnen we met Vlaanderen ook tijdelijk hogere investeringssteun toekennen aan bedrijven die willen investeren in de productie van COVID-19 relevante producten, in het belang van onze gezondheid en een goede bescherming op het werk.
Hilde Crevits
Vlaams minister van Economie
 

Jouw bedrijf tijdens en na de coronacrisis

We willen jou als ondernemer inspireren en informeren, en de Vlaamse economie ondersteunen bij de heropstart na de coronacrisis. Een overzicht van alle steunmaatregelen vind je op www.vlaio.be/corona en in de subsidiedatabank.

Blijf altijd op de hoogte van de laatste subsidies, initiatieven en steunmaatregelen voor ondernemers door je in te schrijven op de VLAIO nieuwsbrief en door onze FacebookTwitter of LinkedIn te volgen.