Studiedag non-discriminatie

Naar aanleiding van de succesvolle campagne “Een discriminerende opmerking: het is gauw gebeurd” volgt er nu een studienamiddag.

Dit event is afgelopen

Tijdens deze studiedag zoeken we samen met enkele specialisten en sprekers naar manieren om discriminatie op de arbeidsmarkt te voorkomen. We zouden het fijn vinden om jou daar te mogen verwelkomen.

Tijdens het eerste deel van de namiddag presenteert Dr. Clio Janssens (Arteveldehogeschool Gent) de opmerkelijke resultaten van de campagne, en reflecteert Prof. dr. Stijn Baert (UGent) over zijn vijf jaar veldonderzoek naar discriminatie op de Vlaamse arbeidsmarkt.

Daarna worden de aanwezigen opgesplitst in drie parallelsessies:

  • Selectieproces onder de loep: over onbewuste drempels bij werving- en selectieprocedures. Met Prof. dr. Eva Derous (Ugent), Hakim Benichou en Koen Roosen (Samenlevingsopbouw Antwerpen).
  • De organisatiebril: diversiteit als sleutel voor een performante organisatie en bouwen aan een inclusieve werkomgeving waarbij Prof. dr. Koen Van Laer (UHasselt) heel wat praktische tips aanreikt.
  • “Walk your Talk”: hoe vermijd je discriminatie in de praktijk? Met Piet Vandendriessche en Caroline Veris (Deloitte), Linde Van Ishoven en Maarten Huvenne (Unia) en Houssein Boukhriss (Trace bvba).

Hierna volgt de afsluiting doorj Hans Maertens (SERV).

Aansluitend is er tot 18.30 uur een netwerkmoment voorzien.

Het uitgebreide programma vind je op www.werk.be/discriminatie-op-de-werkvloer.

Geïnteresseerd? Schrijf je dan in tegen ten laatste 1 maart. Gelieve bij inschrijving de sessie van je voorkeur op te geven. Heb je een doventolk nodig of een andere vorm van assistentie? Dan kan je dat ook vermelden.

De SERV kijkt uit naar je aanwezigheid!

Uiterste inschrijvingsdatum
Organisator
SERV
Thema's

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Flanders Meeting & Convention Center Koningin Astridplein 20 2000 Antwerpen