Shopt IT 2024

Wie mee wil schrijven aan de digitale toekomst van de lokale besturen mag niet ontbreken op Shopt IT 2024 van V-ICT-OR. Centraal thema is dit jaar 'digitale pioniers'. Innovatie en Technologie als steunpilaren van de moderne lokale overheid. Ontmoet de digitale vernieuwers.

Praktisch

Date
Tijdstip
09.00 - 18.30 uur
Locatie

Flanders Expo Maaltekouter 1 9051 Gent

VLAIO is betrokken in twee sessies

10.40u - 11.30u: Samenwerken loont: de inzichten van drie opschaaltrajecten

Vanuit de Smart Region werking, een samenwerking tussen Agentschap Binnenlands Bestuur, Digitaal Vlaanderen en VLAIO staat samenwerken centraal. Dit om onder andere lokale besturen bij te staan in hun transitie naar datagedreven beleid en te komen tot schaalbare oplossingen.

Met een intro door Simon Vander Elst (Programma Manager Lokaal Digitaal)

Vanuit Gemeente zonder Gemeentehuis, City Of Things en Lokaal Digitaal gaan we dieper in op enkele concrete voorbeelden, namelijk:

  • Gemeente Lennik: digitalisering oproepingsbrieven via Mijn Burgerprofiel, spreker Anais Nies (Algemeen directeur gemeente Lennik)
  • Stad Gent: Eenheid van schuld en schuldbeheer, spreker Stefan Somers (financieel directeur stad Gent)
  • Stad Mechelen: smart retail, SINCR (Sandrine Raskin)

15.15u - 16.05u: Digitaal beheer van markten en kermissen

Vlaanderen wijzigt de regelgeving over de ambulante en kermisactiviteiten. Ook op het lokale niveau zullen daardoor zaken veranderen. Met een raamovereenkomst en een eenmalige financiële tussenkomst wil VLAIO dit moment van verandering aangrijpen om ook het digitale beheer van ambulante en kermisactiviteiten te versnellen. Ontdek tijdens deze sessie meer details over de digitale tool, de groepsaankoop en de financiële tussenkomst van VLAIO.

Deelnameprijs
€ 270
Organisator
V-ICT-OR

Praktisch

Date
Tijdstip
09.00 - 18.30 uur
Locatie

Flanders Expo Maaltekouter 1 9051 Gent

Locatie

Adres

Flanders Expo Maaltekouter 1 9051 Gent