Scouting industrie 4.0

Iedereen heeft al wel een presentatie gezien van de vierde industriële revolutie, waarbij de theorie vaak evident lijkt. Maar in de industrie is zo’n digitale evolutie minder vanzelfsprekend, bedrijven kunnen niet zomaar hun infrastructuur en business model overboord gooien. Door bedrijven aan het woord te laten krijgen de deelnemers inzichten over de voorbereiding die noodzakelijk is om te kunnen transformeren. Welk proces moet er eerst aangepakt worden? Vervolgens worden we meegenomen voor een rondleiding doorheen de productie, zo koppelen we de theorie aan de praktijk!

Praktisch

Datum
Tijdstip
16.00 - 20.00 uur
Locatie

Voka - Kamer van Koophandel Limburg Gouverneur Roppesingel 51 3500 Hasselt

Met het netwerk Scouting Industrie 4.0 gaan we op bezoek bij 6 innovatieve productiebedrijven en speuren we naar best practices. Deze hoofdzakelijk Limburgse pioniers hebben de eerste stappen gezet richting Industrie 4.0 en trachten pijlers te integreren in hun productieproces. Naast een getuigenis van het gastbedrijf, krijgen ook onafhankelijke providers van de technologie het woord.

Focus op transformatie

De focus ligt op de transformatie. Welke voorbereiding is noodzakelijk om te kunnen transformeren? Welke hindernissen bevinden zich op het pad? Vervolgens worden de deelnemers in groep meegenomen voor een anderhalf uur durende interactieve rondleiding door de productie en krijgen ze uitleg over de verschillende processen, het opzet en de valkuilen. Zo koppelen we de praktijk aan de theorie. Na de rondleiding hebben ze de mogelijkheid om te netwerken, terwijl ze genieten van een hapje en drankje.

Kick-off @ Vintiv (8 juni 2021)

In deze introductiesessie schetsen we het industrie 4.0 landschap van vandaag in Vlaanderen. Ook nemen we het machinepark van de toekomst onder de loep. Vintiv bouwt en ontwikkelt hoogtechnologische machines op maat. Daarnaast retrofitten ze ook bestaande installaties  naar state of the art productieapparaten. Ze kondigden zopas nog een uitbreiding aan.

Op ontdekking

De overige sessies vinden plaats op 7 september 2021, 21 september 2021, 12 oktober 2021, 9 november 2021 en 7 december 2021.

U ontdekt hoe verschillende technologieën een meerwaarde kunnen bieden voor uw maakbedrijf. We kijken ter plekke naar praktijkvoorbeelden van industrie 4.0-pioniers.

Volgende topics gaan zeker aan bod komen:

  • Collaborative tools in production (AR/VR)
  • Datacaptation for quality control or predictive maintenance (Product data vs. process data)
  • Quick response manufacturing (QRM)
  • Flexible assembly (Robots vs. Cobots)
  • Design & optimisation (Digital Twin & modelling)
  • Sensing & monitoring (AI & data analytics)
Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
€ 1095
Organisator
Voka

Praktisch

Datum
Tijdstip
16.00 - 20.00 uur
Locatie

Voka - Kamer van Koophandel Limburg Gouverneur Roppesingel 51 3500 Hasselt

Locatie

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg Gouverneur Roppesingel 51 3500 Hasselt