Regionale Overlegtafel Economie Limburg - Ondernemers mee aan boord

Een nieuwe legislatuur gaat meestal gepaard met vernieuwde ambities en plannen. Om deze te doen slagen is het van cruciaal belang om goed te communiceren naar de ondernemers en om hen volwaardig te betrekken bij het nieuwe beleid. Tijdens deze regionale overlegtafel ‘Ondernemers mee aan boord!’ verkennen we de mogelijkheden om deze dialoog te organiseren: wat, wanneer en via welke kanalen communiceer je met de ondernemers? Hoe slaag je erin om de beoogde betrokkenheid zo te organiseren opdat deze efficiënt verloopt én daadwerkelijk bijdraagt aan de kwaliteit van het beleid? Wie betrek je best in welke fase?

Dit event is afgelopen

Eerst zetten we de bril op de van de ondernemer. UNIZO triggert ons met een korte schets over de informatie die ondernemers willen ontvangen en hoe zij een rol kunnen spelen in een co-creatieve beleidsvoering en bij concrete acties die een gemeente opzet. Vervolgens luisteren we naar jullie geslaagde en minder geslaagde ervaringen. Dat doen we aan de hand van een overzicht van beschikbare kanalen, instrumenten en werkvormen. We vullen aan met concrete tips & tricks en inspirerende voorbeelden.

Na deze bijeenkomst heb je zicht op de verschillende manieren om de communicatie naar en dialoog met ondernemers vorm te geven, je bent op de hoogte van succesvolle recepten en creatieve initiatieven uit andere gemeenten en kan je onmiddellijk aan de slag met je eigen ondernemers.

We sluiten naar goede gewoonte af met een netwerkmoment vergezeld met een broodjeslunch.

Deze bijeenkomst richt zich tot de ambtenaren economie. Aanmelden op economie@vvsg.be

Uiterste inschrijvingsdatum
Organisator
Vereniging van Vlaamse Steden & Gemeenten
Thema's

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Gemeentehuis Dorpsstraat 14 3590 Diepenbeek