Partners uit het VLAIO Netwerk stellen hun dienstverlening naar starters voor

Het VLAIO Netwerk nodigt je uit om op 28 november kennis te maken met de dienstverlening van enkele van onze partnerorganisaties. Zij zullen uitleggen hoe zij specifiek startende ondernemers ondersteunen.

Dit event is afgelopen

Op 28 november stellen onze collega’s van het Team Bedrijfstrajecten, maar ook Flanders DC, Unizo, NSZ, Voka en Bizidee zichzelf voor en leggen zij uit hoe zij specifiek start-ups ondersteunen.

Maar eerst laten we ons inspireren door de getuigenis van een jonge entrepreneur, Robin Geers. Hij schreef pas een praktijkgids voor startende ondernemers. Aansluitend voorzien we ook een netwerklunch. 

Programma

 • 09.30 uur: Ontvangst met koffie
 • 10.00 uur: Verwelkoming in het VLAIO Netwerk en update rond startersinitiatieven bij Agentschap Innoveren & Ondernemen: voorbereiding nieuwe overheidsopdracht ondernemerschapsstimulering, starterstoolkit, buying from startups, enz. 
 • 10.15 uur: Robin Geers wist zich op jonge leeftijd al te omringen door een netwerk van topondernemers en -investeerders. Recent bracht hij bij Lannoo het boek 'Start-up survival' uit, de ultieme praktijkgids voor startende ondernemers met ambitie.  
 • 11.00 uur: Partners uit het VLAIO Netwerk pitchen hun dienstverlening naar start-ups:
  • VLAIO Team Bedrijfstrajecten is de frontoffice van het Agentschap Innoveren & Ondernemen en vormt zo hét aanspreekpunt voor (kandidaat-)ondernemers inzake advies, begeleiding en subsidies.
  • Flanders DC heeft heel wat tools en templates ontwikkeld waarmee startende ondernemers aan de slag kunnen.
  • Syntra heeft recent Start Me Up in de markt gezet, een persoonlijk traject dat mensen voorbereidt om als zelfstandige te starten. 
  • Unizo heeft een uitgebreide dienstverlening naar starters en biedt met Go4Business een individueel begeleidingstraject aan.
  • NSZ coördineert het Boost2Success-programma, waarbij onder meer startende ondernemers kunnen profiteren van screening, advies en begeleiding.
  • Voka heeft onder meer Bryo in zijn aanbod, hét coachende netwerk voor startende ondernemers.
  • Bizidee kneedt ideeën om tot concrete ondernemingsplannen en geeft start-ups alle kansen tot slagen.
 • 11.30 uur: Interactie met partners uit het VLAIO Netwerk: aanwezigen gaan in gesprek met de partners en kunnen vragen stellen over het wát en hóe van de diensten die zij aanbieden. 
 • 12.30 uur: Netwerklunch

Voor wie?

Deze sessie is in de eerste plaats bedoeld voor adviseurs die (kandidaat-)ondernemers begeleiden en adviseren. We moedigen hen aan om met zo veel mogelijk collega’s deel te nemen aan dit event. Na dit infomoment kennen zij de diensten en specifieke expertises van deze organisaties en weten zij waarvoor ze starters naar hen kunnen doorverwijzen.
Uiteraard zijn andere stakeholders en (startende) ondernemers ook welkom.

Door wie?

Dit initiatief kadert in het “VLAIO Netwerk”. Onder die noemer brengt het Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) al zijn partnerorganisaties samen in een hecht netwerk. De bedoeling is om de kennis van elkaars producten, diensten en expertises te bevorderen. Op die manier creëren we samen een omgeving waarin Vlaamse bedrijven optimaal ondersteund en begeleid worden.

Doorheen verschillende acties en events willen we een platform geven aan al onze partnerorganisaties. Uiteraard kunnen we niet alle organisaties tegelijkertijd aan bod laten komen. Daarom presenteert dit event slechts een kleine greep uit het ruime aanbod naar startersondersteuning zoals we dat terugvinden in het hele VLAIO Netwerk.

Uiterste inschrijvingsdatum
Organisator
VLAIO Netwerk
Thema's

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Syntra AB Campus Antwerpen Borsbeeksebrug 32 2600 Berchem