Masterclass rond potentieel van datagebruik in verspaning

Hoe kunt u als bedrijf procesdata inzetten om de performantie van uw bewerkingsprocessen te verhogen? Hoe offline data gebruiken om de procescondities te optimaliseren? Hoe kennis inzetten om processen te simuleren? Hoe real-time inspelen op de actuele situatie en zo de kwaliteit verhogen of kosten minimaliseren? Op een praktische en case-gebaseerde manier duiken we in het potentieel van het gebruik van data als drijvende kracht in verspanende processen.

Dit event is afgelopen

Deze masterclass, georganiseerd in het kader van Machining 4.0, is opgebouwd rond vier thema’s, verdeeld over 2 voormiddagen (online). In elk thema zullen eerder theoretische inzichten worden afgewisseld met praktische demo’s en tools, en er zal ook steeds wat tijd voorzien worden voor vragen, interacties en discussies.

1. Een Machining 4.0-sensorbox

Hoe kunt u op een makkelijke manier data uit uw proces halen en wat kunt u hiermee doen?

We leggen aan de hand van enkele eenvoudige en goedkope sensoren en meettechnieken uit hoe u nuttige en belangrijke data uit uw (klassieke en verouderde) machines kunt halen. We tonen hoe we met deze data analyses uitvoeren. Deze analyses helpen u om de OEE in kaart te brengen of te verbeteren, problemen te detecteren, input te leveren voor een maintenance-strategie, de kwaliteit van uw producten te verbeteren, …

2. 'Quick & dirty' offertes maken via data-gedreven algoritmes

Hoe kunt u door data in te zetten op een eenvoudige manier tot snelle prijs- en tijdsschattingen komen van producten?

Bij het maken van prijsoffertes voeren calculatoren een theoretische werkvoorbereiding uit en schatten tijden in aan de hand van ervaringen en berekeningen. Via machine-learning-technieken kunnen er verbanden gelegd worden tussen typische kostendrijvers en de finale bewerkingstijd. Dit biedt bedrijven de mogelijkheid om veel sneller tot offertes te komen aan (minstens) gelijkaardige nauwkeurigheden. In dit luik geven we inzichten hoe dit in de praktijk kan gebeuren.

3. Offline analyses: simulatie van productieprocessen

Hoe kunt u aan de hand van voorspellingen en simulaties het ontwerp van gereedschappen en het instellen van procesparameters verbeteren?

Door data te verzamelen van processen kunnen voorspellingsmodellen opgesteld worden die u toelaten betere procesparameters te bepalen. Dit leidt tot een stabieler en trillingvrij proces. Hierdoor zullen gereedschappen langer meegaan, kan er sneller bewerkt worden en zal de productkwaliteit verbeteren. Ook laat het toe om gedempte gereedschappen of gereedschapshouders te ontwikkelen. We tonen hoe dit in de praktijk gebeurt.

4. Online analyses: geavanceerde sensoren om processen tot in het kleinste detail te analyseren

Hoe kunt u met de meest geavanceerde sensoren een proces nog gedetailleerder analyseren en deze data gebruiken om afwijkingen en fouten te detecteren?

De meest hoogwaardige sensoren laten toe modellen op te stellen om de gereedschapsslijtage real-time te bepalen, trillingen te detecteren of de oppervlaktekwaliteit te voorspellen. We tonen enkele praktische cases en het potentieel van dit soort sensoren in een geautomatiseerde productieomgeving.

Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
€ 366
Organisator
Sirris

Dit event is afgelopen