Masterclass rond gereedschapsslijtage

Na de masterclass van vorig jaar rond het potentieel van datagebruik in verspaning, duiken we dit jaar verder in op de problematiek van gereedschapsslijtage. Wat is het belang van het controleren en voorspellen van het gedrag van gereedschappen? Hoe kan u de juiste conclusies trekken uit slijtagebeelden? Welke data kan u gebruiken om de staat van het gereedschap te voorspellen? Hoe kan u directe metingen aan de hand van camerabeelden inzetten in een productieomgeving?

Dit event is afgelopen

Tijdens deze masterclass, georganiseerd in het kader van het project Machining 4.0, worden theoretische inzichten afgewisseld met praktische tools en demo’s, en er wordt tijd voorzien voor vragen, interacties en discussies.

Sirris is actief in het onderzoeken op welke manier de staat van het gereedschap tijdens de productie kan bepaald worden aan de hand van productiedata. Dit kan data zijn afkomstig van externe sensoren of van beschikbare machine-informatie. Via machine-learning-algoritmes kunnen deze gegevens worden verwerkt tot voorspellingen over de hoeveelheid slijtage, de nog te gebruiken tijd en zelfs het type slijtage. Aan de hand van deze inschattingen kan er dan een bepaalde actie ondernomen worden (bijv. wisselen, parameters bijstellen, voortwerken).

Voor wie?

Deze masterclass is bedoeld voor bedrijven die actief zijn in verspanende bewerkingen, zowel van kleine of grote productieseries.

Klik hier voor praktische inlichtingen.

Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
370 euro
Organisator
Sirris
Thema's

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Sirris Wetenschapspark 9 3590 Diepenbeek