LICHTdag 2019

Deze LICHTdag vindt plaats op Technologiecampus Gent in samenwerking met het Laboratorium voor Lichttechnologie van KU Leuven en de leden van Groen Licht Vlaanderen.

Andere kennispartners zoals WTCB, VOLTA en dit jaar ook IMEC en Agoria zijn betrokken in het gevarieerde programma van wat erkend wordt als de ‘belangrijkste’ Vlaamse verlichtingshappening. Dit event wordt dan ook de uitgelezen kans voor eindgebruikers (industrie, overheid, projectbouw, KMO’s,…), bouwpartners (interieur- en architecten, studiebureaus, integratoren, installateurs,..), adviseurs (energie, preventie, facilitair, ICT, milieu, duurzaamheid…) en aanbieders van de verlichtingstechnologie om innovaties te ontdekken, hun kennis rond verlichting bij te schaven en om nieuwe contacten te leggen.
Beleef zelf

Dit event is afgelopen

Op 17 september organiseert Groen Licht Vlaanderen vzw vanuit haar werking als erkende Vlaamse cluster, de jaarlijkse LICHTdag 2019. Dit event vindt plaats op Technologiecampus Gent in samenwerking met het Laboratorium voor Lichttechnologie van KU Leuven en de leden van Groen Licht Vlaanderen.

Andere kennispartners zoals WTCB, VOLTA en dit jaar ook IMEC en Agoria zijn betrokken in het gevarieerde programma van wat erkend wordt als de ‘belangrijkste’ Vlaamse verlichtingshappening.  Dit event wordt dan ook de uitgelezen kans voor eindgebruikers (industrie, overheid, projectbouw, kmo's,…), bouwpartners (interieur- en architecten, studiebureaus, integratoren, installateurs,..), adviseurs (energie, preventie, facilitair, ICT, milieu, duurzaamheid…) en aanbieders van de verlichtingstechnologie om innovaties te ontdekken, hun kennis rond verlichting bij te schaven en om nieuwe contacten te leggen.  

Vanaf de namiddag loopt het algemene programma met keynotes, parallelle lezingen, partner cases, een perceptietest en nog veel meer. Hierbij staan vooral de hot topics binnen verlichting op de agenda. Tijdens de koffiepauze wordt u ‘blind gematcht’ en maakt u zo kennis met potentiele nieuwe partners en/of klanten.  Voor wie een volledig lichtbad wenst is er voor de diehards in de ochtend een optioneel voorprogramma (beperkte groep). U kiest dan voor een korte opleiding rond HCL, flikker, … of u laat uw luxmeter controleren, of u brengt een bezoek aan de vedette van het Laboratorium voor Lichttechnologie: de Nearfield goniofotometer. Ook staan binnen het Laboratorium voor Lichttechnologie een aantal onderzoekslokalen open waar u zelf beleeft hoe een vernieuwende verlichtingstechnologie of een innovatief lichtontwerp werkt aan de hand van demonstraties en/of opstellingen. Hier zijn de onderzoeksthema’s HCL, VR, Spectral tuning en Variabel beam.

Praktisch

Datum: dinsdag 17/09/2019

Locatie: Technologiecampus Gent  (Gebr. De Smetstraat 1, 9000 Gent – Gebouw B) met gratis parking binnen de campus

Ontvangst:

  • Vanaf 10.00 u voor optioneel voorprogramma (met inschrijvingslimiet)
  • Vanaf 12.00 u voor lunc
  • Vanaf 13.00 u voor algemeen programma

Optioneel voorprogramma

Kies één of meerdere activiteiten:

  • ‘Lessons in Light’: Stroboscopische effecten (SVM), Human Centric Lighting  (MEDI), Hoe meten? - korte opleidingen rond een specifieke thematiek
  • ‘Controle van uw Luxmeter’ - breng de luxmeter naar lokaal B214 bij uw aankomst
  • ‘Bezoek aan de vedette’ van het Laboratorium voor Lichttechnologie - de nearfield goniofotometer (B214)
  • ‘Beleef zelf’: Human Centric Lighting, Spectral Tuning, Variable beam, VR for lighting design - deze innovatieve demonstratie opstellingen vindt u in de verschillende onderzoekslokalen
  • Doe mee aan onderzoek: 'luminantie versus helderheid' (Bepaal uw persoonlijke  helderheidsschaal)

Algemeen Programma

Zie website

Sponsors

byNubian, Cebeo, Elektro Cirkel, Euro-Luce, GIA, Helvar, Ledvance, Light Consult, Luxendi, Niko, Rexel, Spectrum advies, Sylvania, Trilux, Odid, VEKO, Vivalyte, Zumtobe

Subsidiërende overheid: Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO):

Deelname

  • € 65 Voor leden (eerste 2 inschrijvingen worden niet gefactureerd)
  • € 75 Voor niet leden

Inschrijven via www.groenlichtvlaanderen.be. Er kan afzonderlijk worden ingeschreven voor alle activiteiten. Afmelden is  mogelijk tot 13/09/2018 (uiterste datum van inschrijven), zo niet wordt een bedrag van € 50 gefactureerd.

De leden van verlichtingscluster vzw Groen Licht Vlaanderen vindt u hier.

Contact: catherine.lootens@groenlichtvlaanderen.be (+32 9 265 87 13)

Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
€ 65 (leden) - € 75
Organisator
Groen Licht Vlaanderen i.s.m. Laboratorium voor Lichttechnologie - KU Leuven

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

KU Leuven Technologiecampus Gent - gebouw B Gebroeders De Smetstraat 1 9000 Gent