Leidinggeven aan arbeiders: instructor, motivator, leider

Als teamverantwoordelijke van arbeiders wordt er van jou verwacht dat je je medewerkers niet alleen duidelijke instructies kan geven, maar ook dat je hen kan motiveren en leiden. Dagelijkse situaties op de werkvloer kunnen aanpakken als leidinggevende vereist de nodige vakkennis. Tijdens deze zeer praktijkgerichte opleiding krijg je kennis en praktische tips mee om efficiënt leiding te geven aan arbeiders.

Dit event is afgelopen

Als teamverantwoordelijke van arbeiders wordt er van jou verwacht dat je je medewerkers niet alleen duidelijke instructies kan geven, maar ook dat je hen kan motiveren en leiden. Dagelijkse situaties op de werkvloer kunnen aanpakken als leidinggevende vereist de nodige vakkennis. Tijdens deze zeer praktijkgerichte opleiding krijg je kennis en praktische tips mee om efficiënt leiding te geven aan arbeiders. 

Programma

Na een inleiding omtrent, en een legitimatie van de cursus, volgt een continue afwisseling van het geven van voorbeelden, het doen van oefeningen, het richten op de eigen praktijkervaringen en leervragen, het theoretisch kaderen, het geregeld doen van een reflecterende analyse, het terugkoppelen naar zichzelf en het projecteren en transfereren naar de eigen leef- en werksituatie. Centraal in de gehele cursus staat de bewustwording, de zelfwaarde en de zelfgroei op het vlak van communicatie, sociale vaardigheden, conflicthantering, keuze, verantwoordelijkheid en leiderschap.

Inhoud:

  1. Basisvaardigheden in communiceren en leidinggeven
  2. Verdieping in leidinggeven bij een specifieke doelgroep
  3. Casusanalyse en ervaringsuitwisseling
  4. Leervragen formuleren 

Trainer

Bart Bulteel (31/12/1965) was jarenlang actief als psychosociaal hulpverlener in de drugopvang, de sociale economie, de bijzondere jeugdzorg, en ook als educatief medewerker in diverse organisaties. Sinds 2000 werkte hij als freelancemanager, zelfstandig facilitator, coach en adviseur voor verschillende bedrijven in Vlaanderen. In 2009 is hij van start gegaan met het outplacementkantoor ARKANS. De trainer heeft een jarenlange ervaring opgebouwd met personeelsleden uit diverse sectoren, bedrijven en organisaties. 

Doelgroep

Teamverantwoordelijke arbeiders

Meer info?

margot.vandermeulen@voka.be of 0499/ 23 48 54

Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
Leden: €320.00 Niet-leden: €540.00
Organisator
Voka

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Voka Vlaams-Brabant kantoor Vilvoorde Medialaan 26 1800 Vilvoorde