Juridische communicatie voor de hr-manager

Zwoeg je als hr-medewerker soms ook op teksten over gevoelige of vertrouwelijke aangelegenheden? Je schrijfstijl moet de juiste tone of voice hebben, maar ook correct sociaal-juridisch taalgebruik is essentieel. Makkelijker gezegd dan gedaan, toch?

Dit event is afgelopen

Met deze workshop helpt Voka je in één dag al een eind op weg. Kato Aerts en Eveline Ankaert, beiden Senior Associate bij Lydian, laten je via praktische oefeningen en modelteksten ervaren hoe jij zelf makkelijk relevante teksten kan opstellen.

Voorbeelden genoeg: een ontslagbrief om dringende reden, antwoorden aan de sociale inspectie, het jaarlijkse bonusplan, uitschrijven van een car policy, opstellen van een CAO, een verzoek tot motivering van een ontslag beantwoorden, opstellen van een re-integratieplan … Binnenkort een fluitje van een cent … als je nu inschrijft!

Programma

Tijdens deze interactieve workshop leer je via diverse praktijkcases hoe je juridische teksten correct en efficiënt verwoordt. Van werving tot ontslag, telkens met het juridisch kader en de mogelijke valkuilen.

We behandelen onder meer volgende aandachtspunten:

  • Welke feiten worden best wel en niet vermeld?
  • Moet je naar wetteksten verwijzen en hoe doe je dat?
  • Hoe maak je jouw clausules sluitend? 
  • Gebruik je ambtelijke of vlotte taal?
  • Wat zeker wél of niet vermelden? 
Deelnameprijs
€ 320
Organisator
Voka
Thema's

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant Medialaan 26 1800 Vilvoorde