Infosessies Tracimat: nieuwe wetgeving verplichte sloopopvolging vanaf 01/07/2022

Afgelopen zomer werd een nieuwe versie van het Vlarema goedgekeurd, die de verplichtingen voor de opdrachtgever en de uitvoerder van de sloopwerken uitbreidt. Indien een sloopopvolgingsplan moet worden opgesteld, zal ook de conformverklaring en de tracering van het sloopafval verplicht zijn voor werken waarvoor een omgevingsvergunning wordt aangevraagd na 30 juni 2022.

Dit event is afgelopen

Om aannemers te informeren en voor te bereiden op deze nieuwe verplichtingen organiseert Tracimat vzw in het voorjaar van 2022 gratis infosessies in Vlaanderen met de ondersteuning van het Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) en de Vlaamse Confederatie Bouw.

Tijdens deze infosessies wordt toegelicht wat deze nieuwe verplichting concreet betekent voor aannemers aan de hand van de onderstaande punten met gelegenheid voor vragen:

  • De VLAREMA 8 wetgeving (wat, waarom, wanneer, wie);
  • De traceerbaarheidsprocedure en de rol van de sloopbeheerorganisatie Tracimat vzw;
  • Aandachtspunten en aanbevelingen voor aannemers tijdens de sloopopvolging (wat moet ik  weten als sloper?);
  • Gebruik van het digitaal portaal van Tracimat.

Tot slot zal VLAIO enkele subsidies voor circulair bouwen (waaronder de kmo-groeisubsidie) toelichten en hoe deze kan worden aangevraagd.

Data & locaties

31 mei 2022 om 9.30u Online Webinar

Programma

9.30u – 10.45u Verplichte sloopopvolging en tracering van sloopafval bij grotere sloopwerken vanaf 1/07/2022, Tracimat vzw

10.45u – 11.00u Subsidies voor circulair bouwen, VLAIO 

11.00u Q&A

Uiterste inschrijvingsdatum
Organisator
Vlaamse Confederatie Bouw i.s.m. Tracimat vzw
Thema's

Dit event is afgelopen