Hernieuwbare energie en energiemanagement: hoe implementeer je die in jouw bedrijf?

Het thema energie is niet meer weg te denken uit de actualiteit. Ook bedrijven kunnen hier grote stappen zetten richting energie-neutrale samenleving.

Dit event is afgelopen

Een concrete aanpak is essentieel. De transitie kan niet gebeuren door één persoon maar moet gedragen worden door elke manager en medewerker in het bedrijf. De nieuwe bacheloropleiding energiemanagement van Howest is hiervoor opgestart. Energiemanagers ondersteunen bedrijven bij het maken van de juiste keuzes en het uitwerken van de concrete projecten.

Aan de hand van een aantal praktische voorbeelden omtrent zowel stage/bachelorproef – onderzoek of dienstverleningsopdrachten geven we meer uitleg over de mogelijkheden tot samenwerking met de bedrijven. Meer specifiek heeft de opleiding voornamelijk kennis in hernieuwbare energie & opslag, smart grids, optimaal energiebeheer, energieplatformen, ….

De opleiding werkt ook nauw samen met andere opleidingen binnen de Hogeschool evenals Ugent – Campus Kortrijk zodanig ook totaalprojecten mogelijk zijn (fundamenteel en praktisch onderzoek), IoT – Energy, Food-Energy,…

Deze researchmeeting is voor jou relevant indien je:

  • benieuwd bent naar opportuniteiten rond de integratie van energiemanagement in bedrijven (vb. hernieuwbare energie gecombineerd met opslag, energieplatformen,…)
  • mee wilt participeren in onderzoeksprojecten (TETRA,…)
  • ideeën/cases hebt voor bachelorproeven of semestriële projecten in jullie bedrijf
  • een overzicht wenst van de Howest dienstverleningsmogelijkheden op het vlak van energiemanagement (Energieaudits, opleidingen op maat, ondersteuning in ontwerp van energiemanagementsystemen,…).

Programma

  • 12.00 uur Start uiteenzetting door Jurgen Van Ryckeghem en Pedro Ligneel – tijdens de presentaties wordt een lunch geserveerd
  • 13.30 uur Vragen en dialoog
  • 14.00 uur Einde

 

Deelnameprijs
€ 40 (lunch inbegrepen)
Organisator
Agentschap Innoveren & Ondernemen

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Hangar K Nelson Mandelaplein 2A 8500 Kortrijk