Failing Forward - Faalfolie Gent

Mislukken, onderuitgaan, tekortschieten, stranden, floppen: ondernemers beleven heel wat grote en kleine faalmomenten. Om hieruit te leren, opnieuw te beginnen en nadien (nog) beter te doen.
Faalfolie Gent 18 februari

Dit event is afgelopen

De angst om te falen houdt heel wat mensen tegen om hun droom te realiseren. Ondernemen is inderdaad durven, je nek uitsteken. En fouten maken hoort daar nu eenmaal bij. Dat betekent niet dat je moet stoppen. Integendeel, de grootste lessen komen net van je fouten. Zelfs de meest succesvolle ondernemers of organisaties hebben de bal wel eens misgeslagen. Een ondernemersverhaal is ook maar zelden een rechte lijn naar omhoog.

Tijdens de Failing Forward Faalfolies praten een drietal ondernemende mensen zonder schroom over de obstakels en onverwachte hindernissen op hun weg naar succes. Als afsluiter kunnen we napraten over ups en downs tijdens een gezellige borrel.

PROGRAMMA 

19.00 uur: Welkom & registratie

19.30 – 21.00 uur: 3 getuigenissen met Q&A

Mark Willems creëerde Tsjing, de app die het horecalandschap grondig zou veranderen. Torenhoge ambities konden niet vermijden dat het project werd genekt door onvoldoende kapitaal, regulering rond de witte kassa en buitenlandse concurrentie. Mark heeft intussen een nieuwe roeping gevonden met een marktplaats voor freelancers.

Charlotte Claes is tengevolge van een sportongeval quadriplegic geworden. Ondanks deze zware fysieke beperking wil ze er het beste van maken. Niet alleen moet ze oplossingen vinden om de meest banale dagelijkse taken te volbrengen, maar is ze permanent op zoek naar nieuwe activiteiten waarmee ze zichzelf kan uitdagen. Haar motto: whatever happens, you can still achieve. Charlie broedt nu op een aantal ideeën om te gaan ondernemen...

Karel Crombecq lanceerde 2 computer games. Alle reviews waren positief, alle testers waren enthousiast, andere ontwikkelaars zagen het spel zeker slagen… En toch werd te weinig verkocht om break-even te zijn. De schuldenput werd te groot. Zo gaat dat in de onvoorspelbare en zeer competitieve gamewereld. Gesterkt door deze ervaring weet hij nu zijn kansen beter te benutten.

21.00 uur: Ups and downs borrel

Uiterste inschrijvingsdatum
Organisator
Startups.be i.s.m. Co.Station Gent
Initiatief

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Co.Station Gent Oktrooiplein 1 9000 Gent