De industrie 4.0-proeftuinen stellen zich voor

In heel Vlaanderen stellen specialisten hun expertise ter beschikking in proeftuinen voor de maakindustrie. VLAIO bundelt nu voor het eerst alle zeventien proeftuinen in één publieke presentatie op maat van de maaksector, inclusief video's, live presentatie. Must voor maakbedrijven met industrie 4.0-plannen!

Dit event is afgelopen

Proeftuinen in actie

Vorig jaar gingen de eerste zeven industrie 4.0-proeftuinen van start. Onze VLAIO-filmploeg doorkruiste de afgelopen weken heel Vlaanderen, van Lommel tot Wielsbeke, op zoek naar de meest in het oog springende realisaties én concrete tips voor maakbedrijven. Het resultaat delen we in primeur tijdens de infosessie op 23 mei.

Daarnaast deelt Filip De Weerdt (Flanders Make) de meest relevante inzichten uit de proeftuin 'Smart Maintenance' van Flanders Make en imec. Niet te missen voor productiebedrijven die hun uptime willen maximaliseren zónder dat de onderhoudskosten de pan uit swingen.

Steunmaatregelen

Maakbedrijven met ambities op het vlak van industrie 4.0 kunnen rekenen op tal van steunmaatregelen om hun plannen te realiseren. Tijdens de infosessie geeft bedrijfsadviseur Matthias Marescaux een overzicht van de belangrijkste steuninstrumenten en de begeleiding die je daarvoor kan krijgen via de VLAIO-bedrijfsadviseurs.

Tipje van de sluier

Afgelopen maand schoot ook de tweede reeks van tien industrie 4.0-proeftuinen uit de startblokken met een aanbod om u tegen te zeggen: van advies en begeleiding op het vlak van cybercrime tot goedkope alternatieven om je oude machinepark te digitaliseren. Ontdek het aanbod tijdens de infosessie op Advanced Engineering!

En verder...

Ook naast de VLAIO-infosessie heb je op Advanced Engineering volop gelegenheid om enkele industrie 4.0-proeftuinen te ontdekken. Absoluut niet te missen zijn de mobiele dronedemonstrator uit de proeftuin 'Smart Connectivity' en de unieke assemblagecel met een cobot en lichtprojectietechnologie uit de proeftuin 'Collaboratieve Werkcel 4.0'.

Tot binnenkort op Advanced Engineering!

Organisator
VLAIO op 'Advanced Engineering' beurs van Easyfairs

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Advanced Engineering Flanders Expo Maaltekouter 1 9051 Gent