De geheimen van snel innoveren met resultaat

Innoveren brengt op en staat nu meer dan ooit bovenaan op het verlanglijstje van bedrijfsleiders. Maar het werkelijk implementeren is lastig.

Dit event is afgelopen

Deze opleiding is een introductie rond de geheimen van snel innoveren met resultaat. In een eerste deel wordt de achtergrond besproken: waarom innoveren vooral wordt toegepast, wat innoveren opbrengt, waar men het meestal toepast en wat de grote valkuilen zijn. In een tweede deel wordt dieper ingegaan op de belangrijkste zeven innovatiegeheimen: strategie, marktgerichtheid, personeel, innovatietypes, open innovatie, financiën en implementatiemechanismen. 

Voor elk worden de voornaamste tools en inzichten overlopen om innovatie in beweging zetten. Deelnemers kunnen per thema online “stemmen” op hun voorkeurtools. De resultaten van deze stemming worden dan overlopen en besproken: wat werd er meest gekozen?, wat werd het minst gekozen?, waar zijn er grote verschillen in de gemaakte individuele keuzes en waarom? Zo leren de deelnemers ook van elkaars praktijkervaringen en tips.

Op het einde van de opleiding hebben de deelnemers een overzicht met hun keuzes per ‘geheim” domein waarmee ze aan de slag kunnen gaan. Aansluitend kan men deze opleiding in company organiseren om draagvlak te creëren met anderen in de organisatie. Deze opleiding is vooral gericht naar kleine en middelgrote organisaties profit of social profit. Bij voorkeur nemen deelnemers een laptop met wifi verbinding mee.

Wat kan je verwachten

Sessie 1
- Basisvragen rond innovatie: waarom, waar, opbrengst, valkuilen, basisaanpak, risico’s beperken
- Presentatie van de geheimen “Strategie” en Marktgerichtheid
- Bespreking van de resultaten van de “stemming”

Sessie 2
- Presentatie van de geheimen “Personeel”, “Innovatietypes en “Open innovatie”
- Bespreking van de resultaten van de “stemming”

Sessie 3
- Presentatie van de geheimen “Financiën” en “Realisatiemethoden”
- Bespreking van de resultaten van de “stemming”
- Plenaire bespreking van het finaal overzicht van de keuzes van alle deelnemers

De spreker

Deze opleiding worden gegeven door Dirk De Jongh, die vele jaren innovatie-ervaring opdeed bij diverse bedrijven en als coach meer dan 60 innovatie-projecten heeft begeleid. Hij is tevens lector innovatie in de opleiding Idea- en innovatiemanagement en kennisdiffusie adviseur op de Erasmus Hogeschool Brussel.  De laagdrempelige “innovatie methode” voor kleinere organisaties die daar recent werd ontwikkeld komt aan bod in deze opleiding. Via mixed teams van studenten, alumni, lectoren en externe experten worden er ook innovatieprojecten uitgevoerd voor derden.

Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
€550 excl. btw
Organisator
Voka i.s.m. Erasmushogeschool Brussel
Thema's

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Voka Vlaams-Brabant Medialaan 26 1800 Vilvoorde