Club de Commerce - Sessie 2: Prijszetting & marges

Wat is mijn prijs? 1001 factoren om mee rekening te houden: aankoopprijs, wat zijn de gangbare marges in mijn sector, wat vraagt de concurrentie, de betalingsbereidheid van mijn doelgroep,…
Op deze editie vertellen andere ondernemers hoe zij te werk gingen bij het zetten van hun prijs.

Dit event is afgelopen

Benjamin Suykens - Kabinet O

Met Kabinet O maakt Benjamin wonderlijk speelse installaties voor kinderen. 

Zijn tip over prijszetting: 

Ik heb een goed onderbouwd document uitgewerkt waarmee ik de volledige kostenraming in kaart breng. Van offerte, bestellingen tot uitvoering. 
Dit heeft me geholpen om mijn kostenverdeling beter te begrijpen (ontwerp, materiaal, plaatsing). Nu kan ik de kosten van toekomstige projecten met een buikgevoel voorspellen. Ik heb ook moeten leren omgaan met de moeilijkste én de gevaarlijkste vraag (en meestal één van de eerste vragen) die de klant me stelt: hoeveel kost zo’n installatie?

Saskia Vanderhaeghe – Au Bon Marché

Au Bon Marché n is de gevestigde waarde in Gent als je op zoek bent naar specifieke accessoires zoals handtassen, juwelen, sjaals, mutsen, kleine interieurobjecten,………

Haar tip over prijszetting: 

Bij aanvang kon ik soms zodanig “verliefd” zijn op een merk en er zo enthousiast over zijn dat ik me geen vragen stelde bij de marge die ik kreeg………..Ik heb nu wel al geleerd om ervoor te zorgen dat de marge hoog genoeg is om met een merk in zee te gaan. Ook al kan ik soms nog “verliefd” zijn, als de marge niet goed is, dan begin ik er niet aan…….

Philippe Morel & Wim Vandendriessche – Humbble

Humbble is een een onafhankelijk en strategisch architectuurlaboratorium

Hun tip over prijszetting: 

Architect, Een beroep dat te paard zit tussen als kunstenaar, dienstverlener, productontwikkelaar, …vraagt ons inzien om transparantie inzake prijszettingsmodel. We stellen (onszelf) dan ook actief de vraag op welke manier een relevant architectenbedrijf gestructureerd is, welke kosten hiermee gepaard gaan en hoe zich dit vertaalt in de factuur van de klant. Misschien krijgt die klant dan terug de kracht om geïnformeerde beslissingen te nemen.

Arno De Mol – Lokaal Lokaal, een restaurant en cateraar in het Gentse, uw tweede living om naar hartelust te smullen van groentjes en ander natuurlijk lekkers uit onze eigenste contreien. 

Ellen Reznor – De Zuidkant De Zuidkant, In de zonnige keuken zit altijd wel iets lekkers in de oven. We willen een plaats zijn waar van alles kan en waar het allemaal toch net wat anders kan. Een plaats waar mensen elkaar echt ontmoeten, waar er warmte heerst, authenticiteit en openheid. We verwelkomen alles wat goed en mooi is: verbindende projecten, gezond en eerlijk voedsel, lokale initiatieven, alles waar we zelf en onze wereld rondom wat gezonder en kleurrijker door worden.

Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
UNIZO-leden: € 25,00 - Niet-leden: € 35,00
Organisator
UNIZO

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

De Zuidkant Frederik Burvenichstraat 156 9050 Gentbrugge