Van werkloze naar zelfstandige met transitiepremie.

Het prestarterstraject van Acerta is een erkend traject om in aanmerking te komen voor de transitiepremie wanneer je start in hoofdberoep vanuit werkloosheid.  Door een combinatie van workshops en individuele begeleiding word je op verschillende vlakken voorbereid op je start als zelfstandige.

Voor wie?

Voor starters die willen starten in hoofdberoep vanuit werkloosheid en een beroep willen doen op de transitiepremie.

Wat kan je verwachten?

Stap 1: Begeleiding 

Je wordt persoonlijk begeleid door een trajectbegeleider, dus je aanvraag dien je bij hem in. Hij polst of zelfstandig worden iets voor jou is en loodst je doorheen de opleiding. Er wordt bijgehouden of je ieder onderdeel doorloopt. 

Stap 2: Gratis webinars

Je moet een aantal gratis workshops volgen via de Starters academie. Je leert snel bij door het volgen van deze sessies van een uurtje. De verplichte sessies zijn  “Je opstart als zelfstandige”, “Je businessplan”, “Je financieel plan”, “Je marketing plan” en “Digitale marketing”. Deze volg je wanneer het jou uitkomt.

Stap 3: Persoonlijke coaching

Je volgt via onze deskundige coaches ook enkele individuele sessies om jouw case persoonlijk aan te pakken. Dit zijn betalende sessies over jouw eigen businessplan en marketingplan. Hierin krijg je 1-op-1 advies en ondersteuning en word je helemaal klaargestoomd. Daarna volgt de laatste check en krijg je je attest om de transitiepremie aan te vragen.

Hoe pakken we dit aan?

Na je aanvraag zal je trajectbegeleider je persoonlijk (digitaal) opvolgen. Door middel van een paspoortje gaan we alle checks af en doorloop je zo moeiteloos het traject.

Kostprijs
€ 369
Partner
Acerta