Snowball

Snowball is een state-of-the-art cleantech hub en proeftuin waar bedrijven met een hart voor duurzame innovatie groeien. 

Snowball’s missie is om duurzaam ondernemen te faciliteren en de introductie van schone technologie in de markt te versnellen. Via onze incubator dragen we bij aan een breed scala aan innovatieve R&D-projecten, op nationaal, interregionaal en Europees niveau. Wij geloven sterk in transdisciplinaire samenwerking. 

Snowball bundelt de krachten met academische instellingen, start-ups, KMO's en industriële instellingen en laat ze experimenteren in haar proeftuin, voorzien van de laatste nieuwe cleantech technologieën zoals een ijsbuffer, een batterij en een laadplein. 

Wij coachen & mentoren cleantech ondernemers, wetenschappers, tech developers, artiesten, studenten en stagiaires en worden ondersteund door een steeds groeiend netwerk van experts.

Snowball is daarom dé plek waar cleantech bedrijven groeien.

Voor wie?

Voor elke ondernemer en organisatie met een hart voor duurzame technologie die op zoek is naar een plek om zijn technologie verder te ontwikkelen en te laten groeien.

Wat kan je verwachten?

  • Proeftuin met unieke technologieën: ijsbuffer (300 M3k liter), batterij (2.5 MW), laadplein (40 laadpalen), zonnepanelen (180 kWp)
  • Site volledig IoT-gestuurd
  • Energie-experten en ervaren cleantech professionals om je te ondersteunen
  • Kantoren op maat
  • Flexwerken via co-workingruimte
  • High speed, secure internet
  • Evenementenruimtes tot 500 personen
  • Ruimte voor ontspanning dankzij een full-ops gym en foodbar

Hoe pakken we dit aan?

Snowball biedt alles wat je nodig hebt om je bedrijf te laten groeien in een uitgesproken cleantech kader. Van (flex) kantoren tot volledig uitgeruste vergaderzalen met ergonomisch en duurzaam kantoormeubilair, perfect akoestische plafonds en 24/7 monitoring en sturing van temperatuur en ventilatie. 

We bieden eventfaciliteiten en ondersteunende diensten op maat, met een capaciteit tot 500 personen. Snowball is ideaal gelegen in het hart van de Eurometropool, langs de E17 en dus een geweldige toegankelijkheid en unieke visibiliteit. Daarnaast is er ook een ruime parkeer- en laadmogelijkheid.