Magazijnautomatisatie: maak jouw magazijn klaar voor de toekomst

Het magazijnbeheer is sterk onderhevig aan de snel veranderende technologische revolutie

Ook de kmo mag de trein naar meer automatisatie niet missen. De stijgende kosten beheersbaar maken is de uitdaging. Binnen het lerend netwerk bepalen we samen de mate waarin dit impact kan hebben op jouw organisatie.

Voor wie?

Deze cursus is geschikt voor beslissingsnemers (management) binnen het kmo magazijnbeheer. 

Wat kan je verwachten?

De cursus geeft inzicht in de mogelijkheden van automatisatie van het magazijnbeheer binnen jouw organisatie. Door middel van een audit in jouw magazijn wordt jouw logistieke DNA bepaald. Dit staat voor jouw huidige graad van Design, New technologies and Automation. Deze audit wordt in het juiste kader gebracht door deze te benchmarken met de resultaten van de deelnemers van de cursus en af te zetten t.o.v. een state of the art kmo-magazijnbeheer.

Hoe pakken we dit aan?

Sessie 1: smart logistics en IT binnen de kmo omgeving: tijdens deze klassikale sessie wordt toegelicht hoe magazijnbeheer kan opgezet worden binnen de kmo-omgeving en welke impact een warehouse management systeem heeft op de magazijnwerking.

Sessie 2: Hardautomatisatie binnen de magazijnwereld: tijdens deze klassikale sessie krijgen deelnemende bedrijven inzicht in de mogelijkheden tot automatiseren binnen de kmo-omgeving en hoe de juiste keuzes kunnen worden genomen.

Sessie 3: Case + bedrijfsbezoek: tijdens deze sessie wordt een case gebracht van een kmo die een sterke transformatie heeft doorgemaakt. Een bezoek aan de operatie toont de resultaten en de praktische uitdagingen.

Sessie 4/5: Consultants van Logflow voeren een magazijnaudit uit bij de deelnemende kmo’s om hun logistiek DNA te bepalen en een SWOT-analyse op te stellen. 

Sessie 6: Tijdens deze sessie worden de resultaten van de verschillende kmo’s met elkaar vergeleken. Er wordt ook stilgestaan bij ‘What’s next’ voor elk bedrijf. 

Kostprijs
€ 1290 excl. btw
Partner
Syntra West