AI-chatbots op maat van de Vlaamse onderneming

Er wordt van ondernemingen steeds meer verwacht met steeds minder middelen. Daarmee stijgt de nood om je werknemers optimaal in te zetten op activiteiten die leiden tot maximale waardecreatie. Ontdek hoe chatbots je hierbij helpen.

Voor meer en meer eenvoudige, repetitieve processen rijst steeds meer de vraag naar automatisering. Een geautomatiseerde gesprekspartner, of chatbot, is een van de antwoorden die aan deze nood tegemoet komt.

De huidige chatbotmarkt is het stadium van de hype gepasseerd en volwassen geworden. Er zijn heel wat succesvolle chatbotverhalen te vinden rond de automatisatie van dialogen in interne en externe bedrijfsprocessen. Nochtans is de chatbot weinig of niet ingeburgerd bij Vlaamse kmo’s.

Met onze dienstverlening begeleiden we, op een evidence-based manier, de implementatie van een AI-chatbot in jouw organisatie.

Voor wie?

Onze AI-chatbotexpertise en dienstverlening is voornamelijk gericht op Vlaamse kmo’s en social-profit organisaties (alle sectoren) die graag willen starten met een AI-chatbotproject op het vlak van HR, klantenservice, IT-support, sales, marketing,…

Wat kan je verwachten?

De onderzoekers van Creative and Innovative Business binnen Thomas More Research begeleiden je tijdens deze dienstverleningstrajecten. Dit is een multidisciplinair team van experten economie, psychologie, gebruikerstesting en technologie.

Zo bieden we de juiste mix van inzichten voor het hele AI-chatbottraject, waarbij we naast de technologische dimensie ook oog hebben voor de impact op mens en organisatie.

We behandelen hierbij thema’s als:

  • 10-stappenplan om echt meerwaarde te creëren met jouw chatbot 
  • Werken aan je eigen chatbotproject aan de hand van het Chatbot Canvas
  • Gebruikersinzichten voor echte meerwaarde voor je chatbot 
  • Inschatting en aspecten van return on investment van een chatbotproject 
  • Overzicht van het technische speelveld
  • De aspecten waarop je moet letten als je een externe partner zoekt

Hoe pakken we dit aan?

Implementatieplan voor een AI-chatbot 

Via onze dienstverlening ‘Bringing intelligent bots up to speed’ willen we Vlaamse bedrijven op een evidence-based manier ondersteunen in het maken van de juiste keuze tijdens de ontwikkeling van een AI-chatbotproject. Zo verhogen we de kansen op succes.

Hiervoor hebben we volgende dienstverleningsactiviteiten vanuit Thomas More Research uitgebouwd:

  • Een interactieve inspiratiesessie: ‘Een AI-chatbot, iets voor mijn organisatie?’
  • Een workshops aan de hand van ontwikkelde tools (Chatbot Canvas, ROI-inschatting, 10-stappenplan) 
  • Een adviestraject op maat (opstellen van implementatieplan op basis van 10-stappenplan of eenmalig evidence-based advies) 

Duurtijd

Inspiratiesessie: 1 tot 1,5 uur
Workshop: 2 tot 4 uur (afhankelijk van de specifieke noden en wensen)
Adviestraject op maat: voorstel op maat op basis van een intakegesprek

Partner
Thomas More