Wijzigingen aan Europees Sociaal Fonds (ESF+)

Sinds 30 september heeft ESF Vlaanderen een nieuwe naam: Europa WSE. In het voorjaar 2023 worden vijf roadshows georganiseerd doorheen Vlaanderen waar je meer verneemt over de nieuwe werking van de teams en de concrete aanpak van de nieuwe oproepen. Per thema kom je te weten hoe de toekomst er zal uitzien. Meer informatie op de pagina Schrijf in voor onze roadshows.

 

In 2022 start het nieuwe Europese programma voor ESF+ voor de volgende 7 jaar. In dit kader organiseert ESF Vlaanderen op 29 september 2022 in de Maakleerplek in Leuven het startevent. Meer informatie en inschrijven kan je op deze pagina Startevent Europa WSE 2022.

 

Momenteel staat volgende oproep open Opleidingen Telewerk (deadline 30 april 2021). Deze oproep richt zich naar kmo's en grote ondernemingen die opleidingen willen organiseren die bijdragen aan duurzaam en werkbaar telewerken. Daarnaast lopen ook nog steeds volgende oproepen: E-leren (deadline 31 maart 2021) en Drive – Op weg naar werkbaar werk (deadline 31 december 2021).

Momenteel staat de oproep E-leren (deadline 31 maart 2021) open. Deze oproep richt zich naar private en publieke opleidingsverstrekkers mét een bestaande opleiding in de opleidingsdatabank (databank voor de Vlaamse opleidingsincentives) of een opleiding die in de toekomst in de opleidingsdatabank kan/zal staan. Binnen deze oproep wordt verplicht gewerkt aan het aanpassen van een bestaande opleiding naar een e-opleiding, het aanpassen van een bestaande e-opleiding of het ontwikkelen van een nieuwe e-opleiding.