Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Innovatieclusters in Vlaanderen

Het Agentschap Innoveren & Ondernemingen selecteerde vijf speerpuntclusters en veertien innovatieve bedrijfsnetwerken die vorm zullen geven aan het clusterbeleid van de Vlaamse Regering. De focus van het clusterbeleid bestaat er in om de competitiviteit van de bedrijven te verhogen door het bevorderen van actieve samenwerking.

De speerpuntclusters sluiten aan bij belangrijke strategische domeinen voor Vlaanderen en zijn grootschalige triple-helix-initiatieven die tot tien jaar financiering krijgen voor de uitrol van hun competitiviteitsprogramma. De innovatieve bedrijfsnetwerken zijn typisch kleinere bottom-up initiatieven die gedurende een periode van drie jaar ondersteuning krijgen om  binnen een specifiek domein een dynamiek van samenwerking tot stand te brengen die tot een hogere competitiviteit van de bedrijven kan leiden.

Zowel speerpuntclusters als innovatieve bedrijfsnetwerken richten zich naar Vlaamse ondernemingen die de ambitie hebben te groeien, innovatiebewust zijn, een internationale blik hebben en openstaan voor samenwerking met andere  ondernemingen en kenniscentra.

Voelt u zich hierdoor aangesproken, check dan de verschillende initiatieven en ontdek welke cluster het best aansluit bij uw interesse. 

UP