Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Vlaamse Kredietbemiddelaar

Bekijk PDFPagina printen
Laatste revisiedatum 23 sep '16

Kmo’s en zelfstandigen die problemen ondervinden bij de financiering van hun onderneming en er niet in slagen om deze op te lossen, kunnen terecht bij de Vlaamse Kredietbemiddelaar. Deze dienst kan bemiddelen met uw bank of financiële instelling om, in alle vertrouwen, tot een oplossing te komen.

De tussenkomst van de kredietbemiddelingsdienst is gratis.

Wie komt in aanmerking

De dienstverlening Vlaamse Kredietbemiddelaar is toegankelijk voor elke onderneming (incl.vzw’s), bedrijfsleider, ambachtsman, handelaar, beoefenaar van een vrij beroep of kandidaat-ondernemer die bij zijn bank(en) moeilijkheden ondervindt om het financieringsprobleem op te lossen.

Wanneer beroep doen op de Vlaamse Kredietbemiddelaar

Er zijn verschillende redenen waarom u een beroep kan doen op de Vlaamse Kredietbemiddelaar. We sommen voor u per categorie de voornaamste financieringsproblemen op waarmee u als ondernemer kan geconfronteerd worden:

  • Nieuwe kredieten: onder deze categorie vallen weigeringen van aanvragen rond nieuwe kredieten. Het kan o.a. gaan over de financiering van een nieuwe onderneming, financiering behoefte aan bedrijfskapitaal of financiering van een nieuwe investering in een onderneming.
  • Bestaande kredieten: u ervaart als ondernemer problemen rond de terugbetaling van uw krediet en/of betaling van uw intresten of u wenst uw huidige lening te herschikken. Een ander, zeer delicaat scenario, is dat uw krediet wordt opgezegd of dreigt opgezegd te worden.
  • Communicatie: de dialoog tussen u en uw bankier verloopt zeer slecht of is verdwenen.

Wat doet de Vlaamse Kredietbemiddelaar

De dienst Vlaamse Kredietbemiddelaar helpt u als ondernemer bij het zoeken naar een oplossing van uw specifiek financieringsprobleem. En dit in alle vertrouwen. Doel is het zoeken naar een oplossing waarin beide partijen zich kunnen vinden. De Vlaamse Kredietbemiddelaar neemt hierbij steeds een neutrale positie in.

De Vlaamse Kredietbemiddelaar helpt uw kredietaanvraag te verbeteren door de sterke punten in uw dossier naar voren te brengen. Ook zoekt de dienst naar nieuwe elementen die een positieve wending aan uw dossier kunnen geven.

De Kredietbemiddelaar helpt u de dialoog met uw bank te herstellen.

De dienst reikt u alternatieve financieringsmogelijkheden en publieke maatregelen aan.

De verschillende stappen van kredietbemiddeling vindt u terug op de website.

Aanvraagprocedure

Een aanvraag voor kredietbemiddeling kan u rechtstreeks indienen via het online aanvraagformulier, zie vlaio.be/content/aanvraagformulier-kredietbemiddelaar

U kan de Vlaamse Kredietbemiddelaar bereiken telefonisch via een gratis nummer of via de website.

Contact informatie

Voor meer informatie kan u terecht bij:

Agentschap Innoveren & Ondernemen
Vlaamse Kredietbemiddelaar
Koning Albert II-laan 35 bus 12
1030 Brussel
T 0800 20 555
kredietbemiddelaar@vlaio.be

Laatste wijzigingen

Bekijk de laatste wijzigingen aan deze steunmaatregel.


UP