Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Imec.istart Business Incubatie programma

Bekijk PDFPagina printen
Laatste revisiedatum 25 jul '17

Het Imec.istart Business Incubatieprogramma (voorheen iStart programma) biedt een eerste investering (in ruil voor aandelen), verregaande coaching, infrastructuur en ondersteuning aan (toekomstige) tech entrepreneurs. Imec (voorheen iMinds) creëert voor de start-up een veilige omgeving waarbij ze rekening houden met, en antwoorden bieden op, de risico's die verbonden zijn aan de opstart van een nieuwe onderneming. 

Op 21 september 2016 werd iMinds, het digitale onderzoekscentrum officieel ontbonden en geïntegreerd in Imec. Het verbrede onderzoekscentrum Imec zal zijn kennis van nano-elektronica, software en ICT inzetten om disruptieve technologieën en oplossingen te ontwikkelen in toepassingsgebieden zoals gezondheidszorg, slimme steden en mobiliteit, logistiek en Industrie 4.0 en energie.

Wie komt in aanmerking

iStart biedt ondersteuning aan startende ondernemers in ICT en digitale media (in de brede zin van het woord) gevestigd in het Vlaams en Brussels Gewest. Elke vennootschapsvorm met verhandelbare aandelen komt in aanmerking (dus geen vzw’s). De maximale leeftijd van de vennootschap (indien die al bestaat) bedraagt 2 jaar op het moment van indiening.

Wat zijn de financieringsvoorwaarden

De financiering wordt verstrekt in de vorm van een converteerbare lening van maximum €50.000. Deze lening wordt omgezet in aandelenkapitaal op het einde van het programma.

Aanvraagprocedure

Deelnemen kan door een beknopt dossier in te dienen op de website van Imec op één van de vaste call-momenten (deadlines call 1-2017: 1 februari , call 2-2017: 1 juni 2017, call 3-2017: 1 oktober2017). Het gaat om een competitieve call waarbinnen niet alle dossiers ondersteuning kunnen genieten. De calls worden in principe 1 maand opengesteld.

De evaluatie gebeurt in een tweestapsprocedure met een preselectie op basis van ingediende dossiers en een finale selectie na een pitch-ronde.

Contact Informatie

imec Gent
De Krook
Miriam Makebaplein 1
9000 Gent
T 09 248 55 55
Sven De Cleyn
sven.decleyn@imec.be

Laatste wijzigingen

Bekijk de laatste wijzigingen aan deze steunmaatregel.


UP