Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Kmo-portefeuille voor ondernemers

De kmo-portefeuille is een maatregel waardoor u – als ondernemer – financiële steun krijgt voor de aankoop van diensten die de kwaliteit van uw onderneming verbeteren. Concreet zijn dat opleidingen en adviesdiensten zoals het opstellen van een communicatieplan voor uw bedrijf. De kmo-portefeuille wil toegankelijk zijn voor zoveel mogelijk bedrijven. Daarom maken we het u eenvoudig om u aan te melden en subsidieverzoeken in te dienen. U kunt hier alle subsidies aanvragen.

Komt mijn kmo in aanmerking voor de subsidie?

De kmo-portefeuille is een subsidiemaatregel voor kmo’s en beoefenaars van vrije beroepen die in Vlaanderen zijn gevestigd. Lees de voorwaarden.

Hoeveel subsidies kan ik krijgen?

Kleine ondernemingen sparen jaarlijks 10.000 euro uit met de kmo-portefeuille. Bij middelgrote ondernemingen loopt het bedrag op tot 15.000 euro. Weet u niet zeker of u een kleine of een middelgrote onderneming bent? Ontdek de categorieën.

Voor welke activiteiten kan ik een kmo-portefeuille aanvragen?

Met de kmo-portefeuille investeert u in opleidingen en trainingen voor uw personeel. Daarnaast krijgt u subsidies voor het inwinnen van advies bij geregistreerde dienstverleners. Ontdek de mogelijkheden.

Hoe registreren en aanmelden?

Toegang tot de digitale steunmaatregelen kmo-portefeuille, ecologiepremie en groeipremie en de ondernemingsfoto.

Subsidies aanvragen en ontvangen

Aanmelden bij de kmo-portefeuille doet u gewoon online. Ook uw subsidies vraagt u eenvoudig aan via de website. Geen ellenlange dossierverwerking dus. Registreer nu. 

Subsidies stopzetten en terugbetaling

U zet uw subsidie-aanvraag stop wanneer u wilt. Dat doet u via de website.


UP