Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Cover brochure

Ambulante activiteiten. Een leidraad voor lokale besturen

april 2017
Deze brochure maakt u wegwijs in de wetgeving op ambulante activiteiten en helpt u op weg de visie van uw gemeente op de ambulante activiteiten gestalte te geven en een passende regeling uit te werken.
Bekijk de publicatie
Cover folder

Infoblad energieplanning

september 2015
Bedrijven met een groot energieverbruik worden van overheidswege verplicht maatregelen te nemen om rationeel om te gaan met energie en dit te rapporteren aan de Vlaamse overheid. Energie-intensieve bedrijven moeten zich vaak ook inschrijven in de...
Bekijk de publicatie
Cover folder

Infoblad vermindering/vrijstelling onroerende voorheffing laag E-peil

mei 2015
Om energiezuinig bouwen bij bedrijven te stimuleren, kent de Vlaamse overheid een fiscaal voordeel toe. Het gaat om een vermindering en in sommige gevallen een vrijstelling van de onroerende voorheffing.
Bekijk de publicatie
Cover folder

Infoblad CO2-emissiehandel, BKG-installaties en indirecte emissiekosten

mei 2015
In 1997 zijn de geïndustrialiseerde landen via het Protocol van Kyoto concrete engagementen aangegaan wat betreft de uitstoot van broeikasgassen. Wat betekent dit concreet voor bedrijven?
Bekijk de publicatie
Cover folder

Infoblad EPB-haalbaarheidsstudies voor alternatieve energieopwekking

mei 2015
Het oprichten van een energie-effici├źnt gebouw vereist een integrale aanpak, waarbij vanaf het begin verschillende partijen betrokken worden. Om geen opportuniteiten verloren te laten gaan, wil de overheid de bouwheer, en samen met hem de architect...
Bekijk de publicatie
Cover brochure

FAQ wetgeving ondernemersvaardigheden

januari 2015
Vragen over de wetgeving rond ondernemersvaardigheden? In deze brochure vindt u de antwoorden over de meest gestelde vragen rond het bewijzen van kennis bedrijfsbeheer, diploma-vereisten, praktijkervaring en beroepsbekwaamheid.
Bekijk de publicatie
UP