LAB: CSRD-proof met Future-Fit

<p>Breng je impact in kaart tijdens boeiende workshops, meet je duurzaamheidsinspanningen en zet samen met een deskundige een krachtig ESG-actieplan op. Klaar om je duurzaamheidsbeleid naar een hoger niveau te tillen? Dan bieden wij jou de juiste handvaten.</p>

Dit event is afgelopen

Future-Fit, een open-source managementtool met een holistische visie, leidt bedrijven naar duurzaamheidsvolwassenheid. Met deze tool kun je stap voor stap jouw negatieve impact op de samenleving verminderen en tegelijkertijd de weg banen naar positieve impact. Het ambitieuze referentiekader is tastbaar en meetbaar, en houdt rekening met planetaire grenzen en sociale fundamenten. Het reikt verder dan de grenzen van je eigen organisatie en omvat de volledige waardeketen. Kortom, een krachtig model voor duurzame vooruitgang op alle niveaus.

Wat maakt deze tool waardevol voor jouw bedrijf?

Met de EU Green Deal stelt Europa alles in het werk om bedrijven 'echt duurzaam' te maken. Denk aan klimaatneutraliteit, circulariteit, mensenrechten respecteren, ethisch beleid voeren enz. Afhankelijk van jouw bedrijfsgrootte moet je vroeg of laat ook rapporteren over die thema's. Met dit model bereid je je perfect voor op de CSRD-richtlijn (Corporate Sustainability Reporting Directive).

Voor wie is dit traject geschikt?

  • Bedrijven die hun duurzaamheidsinspanningen willen meten met behulp van een internationaal erkende tool en een toekomstgericht stappenplan willen ontwikkelen, hebben hiervoor een uitstekende mogelijkheid. 
  • Bovendien kunnen meerdere medewerkers van hetzelfde bedrijf individuele sessies volgen. Dit bevordert een gecoördineerde inzet voor duurzaamheid en zorgt voor een breder draagvlak binnen de organisatie.

Wat kan je verwachten?

  • Je krijgt een perspectief op duurzaamheid en de verwachtingen van de EU Green Deal en CSRD
  • Je bereidt je op een praktische manier voor op duurzaamheidsrapportage 
  • Je schept een helder beeld over jouw positieve en negatieve impact door de materialiteitsoefening
  • Je bouwt een werktraject op voor elke pijler binnen het ESG-beleid
  • Je stippelt een duidelijk pad uit met klare doelstellingen en ambities
  • Je maakt jouw duurzaamheidsinspanningen meetbaar

Programma

Sessie 1 : Oriënterende workshop & Risk Profiling (14 november 2023)

  • Wat doet ertoe? Waarom? Waar moeten we onze prioriteiten leggen? Hoe kunnen we met duurzaamheid concreet aan de slag gaan? Wat zijn de kenmerken van een Future-Fit-maatschappij?
  • Met het risicoprofiel van de tool bepalen we de impact voor elk deelnemend bedrijf volgens materialiteit. Dit vormt de hoeksteen van elk duurzaamheidstraject en duurzaamheidsrapportage. Daarna kijken we welke werktrajecten voor welk bedrijf aan de orde zijn.

Sessie 2 : De E van ESG (Deep Dive) (5 december 2023)

  • We duiken in de ecologische duurzaamheid (carbon accounting over de volledige waardeketen, circulaire economie, enz.) vanuit de planetaire grenzen.

Sessie 3 : De S van ESG (Deep Dive) & De G van ESG (Deep Dive) (19 december 2023)

  • We duiken in de sociale duurzaamheid vanuit mensenrechten over de volledige waardeketen.
  • We duiken in de governance (aankoopbeleid, ethisch ondernemen, ethisch investeren, lobbying, enz.)
Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
550 euro (excl. btw)
Organisator
Voka i.s.m. Vlegel Technology

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg Gouverneur Roppesingel 51 3500 Hasselt