Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

U zoekt financiering? Ontdek wat de overheid voor u kan doen!

29 aug 2017 - 9.05u.

Om een ondernemersproject te realiseren zijn de nodige fondsen nodig. Meestal zal het budget dat een ondernemer daarvoor zelf ter beschikking heeft ontoereikend zijn, waardoor de ondernemer op zoek moet naar andere financieringskanalen.

Het Agentschap Innoveren & Ondernemer brengt voor u de belangrijkste financieringskanalen en overheidsmaatregelen overzichtelijk in één brochure samen. Deze brochure werd recent volledig geüpdatet, zodat deze u een duidelijk beeld geeft van de maatregelen die momenteel beschikbaar zijn.

Het eerste deel van de brochure vormt een leidraad bij uw zoektocht naar financiering. U krijgt een overzicht van de verschillende financieringsbronnen, zoals onder meer family, friends & fools, crowdfunding, bancaire financiering en risicokapitaal. Bij elke financieringsvorm wordt vermeld welke overheidsinitiatieven hieraan gekoppeld kunnen worden. In het tweede deel van de brochure wordt vervolgens elke overheidsmaatregel op vlak van financiering in detail behandeld. Deze brochure geeft u tot slot ook praktische tips bij het opmaken van een kredietdossier en bij uw contacten met een kredietinstelling.

Voor meer informatie over steun en financieringsmaatregelen van de overheid kan u steeds terecht bij het Agentschap Innoveren & Ondernemen. Het agentschap heeft specialisten in huis die u in de gehele waaier van overheidsmaatregelen wegwijs kunnen maken en die gericht op uw project de meest geschikte maatregelen kunnen uitfilteren en een optimale financieringsmix voorstellen.

De brochure “U zoekt financiering? Ontdek wat de overheid voor u kan doen!” kan u gratis downloaden op onze website: /content/u-zoekt-financiering.


UP