Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Start! maakt Vlaanderen ondernemender

2 mei 2017 - 10.22u.

In Antwerpen werd het 500ste haalbaarheidsadvies uitgereikt bij de haalbaarheidsstudie Start! van Starterslabo. Kevin Smets (39) uit Antwerpen was de gelukkige en mocht de award én zijn positief advies ontvangen. Kevin zal fietsherstellingen uitvoeren bij mensen thuis en bij organisaties als scholen, bedrijven en gemeentebesturen. 

Wat is 'Start!'?

In februari 2015 zagen de haalbaarheidsstudies Start! van Starterslabo het licht, precies om mensen als Kevin op een kwalitatieve en gestructureerde manier te ondersteunen bij het uitwerken van hun hoogsteigen verhaal. Start! richt zich niet meteen op grote bedrijven, maar wel op mensen met een ondernemersdroom, die willen onderzoeken of ze van die droom ook kunnen leven. En met succes: de voorbije twee jaar kregen honderden deelnemers over heel Vlaanderen in interactieve groepen én via persoonlijke begeleiding op maat een duidelijk zicht op de slaagkans van hun project. Op die manier geeft Start! flink wat zuurstof en kansen aan het ondernemerschap in Vlaanderen.

85% krijgt goed zicht op haalbaarheid van ondernemersdroom

58% van de deelnemers krijgt een positief advies mee, en velen van hen zijn intussen opgestart of volop bezig met de voorbereidingen. Zij komen in ieder geval uitstekend voorbereid aan de start. Uit recent onderzoek van het Agentschap Innoveren & Ondernemen blijkt dat 85% van de deelnemers na afloop van Start! een goed zicht heeft op de haalbaarheid van het eigen project. Maar liefst 96% van de deelnemers zou het traject Start! aanraden aan anderen. 

Droom jij ook van ondernemen en wil je weten of die droom haalbaar is?

Schrijf je in voor Start! Dankzij de tussenkomst van het Agentschap Innoveren & Ondernemen bedraagt de deelnameprijs slechts 150 euro. Wie werkloos is en het traject 'Maak Werk van je Zaak' volgt, kan het traject betalen met het opleidingsbudget dat hij of zij daar meekrijgt. 


UP