Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Open Bedrijvendag lokt meer dan 550.000 bezoekers

3 okt 2017 - 9.28u.

Voka Open Bedrijvendag draagt dit jaar de campagne 'Ondernemers ondernemen voor iedereen' uit. Met 550.000 nieuwsgierigen die meer dan 300 bedrijven bezochten, was de 27ste editie dit weekend een succes!

Campagne 'Ondernemers ondernemen voor iedereen'

Ondernemers zorgen voor jobs en welvaart en bouwen zo aan de wereld waarin we allemaal leven. Vlaanderen mag dus terecht fier zijn op haar ondernemers, die we vandaag extra in verf zetten met de campagne ‘Ondernemers ondernemen voor iedereen'. Een campagne die overigens hier niet ophoudt, maar de komende maanden verder blijft leven in de vele boeiende verhalen op ondernemersvooriedereen.be.

Beelden en verhalen van Open Bedrijvendag 2017

Enkele beelden van Open Bedrijvendag 2017 kan u hier vinden, alsook op het Twitter kanaal @OpenBedrijven of op Facebook of Instagram

Over het hele land waren duizenden mensen op de been om te proeven van het leuke activiteitenaanbod van de deelnemende bedrijven:

  • Bij Reynaers Aluminium in Duffel werd het startschot voor Voka Open Bedrijvendag gegeven door minister Muyters. De minister mocht aan den lijven ervaren hoe de ramen er op wind- en waterdichtheid worden getest, en beleefde een ware virtual reality experience!
  • In Gent werd de Voka Box van Voka Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen ‘gehackt’ door 10 enthousiaste starters. Bij starter Funkey mocht de bezoeker zelf met een drone vliegen. 
  • In Tielt kwamen bij Huis Maes kostuums van vroeger en nu tot leven in allerhande toneeltjes en modeshows. 
  • Bij Willy Naessens Group in Wortegem-Petegem konden bezoekers ook kennismaken met Willy Naessens himself.
  • Bij Made in Inox in Watou zag u een 19de eeuwse smid aan het werk.
  • Emaillerie Belge Nouvelle in Molenbeek opende voor de allerlaatste keer de deuren van de oorspronkelijke emaillerie, die er staat sinds 1923. Later dit jaar verhuist de emaillerie naar een nieuwe locatie.
  • Bij de ingenieurs van de KU Leuven kon u letterlijk op water lopen, dankzij de onderzoekers en studenten van het Departement Chemische Ingenieurstechnieken.
  • Bij het Agentschap Wegen en Verkeer in Hasselt kon u als bezoeker een vernieuwd stuk snelweg betreden, nog vóór het verkeer er opnieuw op kan.

UP