Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Ondernemingsplanwedstrijden van start!

8 nov 2011 - 14.47u.
Ondernemingsplanwedstrijd Vlaanderen

Vrijdag 30 september lanceerde minister-president Kris Peeters de Ondernemingsplanwedstrijd Vlaanderen bij Nomadesk – laureaat van Bizidee 2005. Leerlingen, studenten en alle Vlamingen die een eigen onderneming wensen op te starten kunnen deelnemen aan de Ondernemingsplanwedstrijd Vlaanderen.

De Ondernemingsplanwedstrijd Vlaanderen kadert in het actieplan ondernemerschap. Dit actieplan zet belangrijke aspecten van de strategische doelstelling “meer en sterker ondernemerschap” uit de VIA-doorbraak “De Open Ondernemer” verder om in operationele doelstellingen. De Ondernemingsplanwedstrijd Vlaanderen draagt bij tot de realisatie van specifieke doelstellingen rond ondernemerscultuur, een stijging van het ondernemerschap en het aantal ondernemingen uit het Pact 2020. Dit alles ook voor specifieke doelgroepen.

3 wedstrijden: Plan(k)gas, Battle of Talents en Bizidee

Plan(k)gas richt zich op leerlingen en leerkrachten uit de derde en vierde graad van het secudair onderwijs. Plan(k)gas wenst alle leerlingen uit alle studierichten en niveaus te bereiken. Om onze welvaart op peil te houden is het cruciaal dat ook jongeren de stap naar een eigen onderneming zetten. Plan(k)gas informeert, sensibiliseert en geeft aan leerlingen uit het secundair onderwijs goesting om te ondernemen. Leerkrachten, experts en ondernemers zijn de belangrijkste persoonlijke coaches naar een goed ondernemingsplan. De eerste wedstrijdeditie loopt van september 2011 tot eind mei 2012.

Battle of Talents is een online game voor alle hogeschool en universiteitsstudenten met ondernemingszin. Wegens het succes van deze wedstrijd heeft minister-president Kris Peeters ervoor gekozen deze wedstrijd mee te integreren in de Ondernemingsplanwedstrijd Vlaanderen om zo de ondernemingszin bij studenten verder te stimuleren. De eerste wedstrijdeditie loopt van oktober 2011 tot maart 2012.

Bizidee is de ondernemingsplanwedstrijd voor het brede publiek met aandacht voor specifieke doelgroepen: prestarters met groeipotentieel, allochtonen, vrouwen, 50plussers en laaggeschoolden. Deze wedstrijd biedt persoonlijke coaching aan op maat van de deelnemer.
De eerste wedstrijdeditie loopt van september 2011 tot juni 2012.

Meer informatie over de wedstrijden vindt u op deze site.

Beelden van de persconferentie

 


UP