Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Nieuwe update EFRO-portaal vanaf 30 mei online

24 mei 2017 - 13.46u.
Time to update

Op 30 mei 2017 krijgt het EFRO E-loket een update en wordt versie 12 geïnstalleerd. Hierdoor zal het E-loket tussen 9 en 12 uur niet beschikbaar zijn. Deze nieuwe versie bevat een aantal belangrijke wijzigingen die de rapportage makkelijker maken.

We sommen de belangrijkste wijzigingen voor u op:

Partner die kosten maakt wordt op meerdere plaatsen getoond.

De partner die de kosten maakte wordt voortaan ook weergegeven in de schermoplijsting van de kosten in een projectrapport en in de PDF-afdruk van een projectrapport. Hierdoor wordt het mogelijk beter te controleren of de juiste partner gekozen werd bij de kostenlijnen. Voor het berekenen van totalen of subtotalen kan best het ‘Kostenlijnenoverzicht’ gebruikt worden, vermits hierin alle kosteninformatie opgenomen is.

‘Werkrelatie’ wordt ‘Standaarduurtarief’.

Om personeelskosten in te geven maakt u gebruik van standaarduurtarieven. Tot 30 mei maakt u ‘werkrelaties’ aan om een standaarduurtarief in te vullen. Vanaf 30 mei verandert dit naar ‘Standaarduurtarieven’. De inhoud blijft hetzelfde, maar door de nieuwe naam hopen we duidelijkheid te scheppen over de betekenis.

Het is duidelijk geworden dat u in vrijwel alle gevallen best één standaarduurtarief per persoon per kalenderjaar gebruikt met een start- en einddatum. Als einddatum kiest u meestal voor 31 december van het kalenderjaar van het standaarduurtarief.

Beperking op toegelaten bestandextensies.

Omwille van veiligheidsredenen en om te voorkomen dat bestanden niet geopend kunnen worden de toegelaten bestandsextensies beperkt tot: avi, bmp, csv, doc, docx, gif, jpeg, jpg, m4a, mov, mp3, mp4, mpeg, msg, pdf, png, ppt, pptx, rtf, tif ,tiff, txt, wma, wmv, xls, xlsx, xml en zip. Het kan zijn dat deze lijst later nog ingeperkt of uitgebreid wordt op basis van de groeiende ervaring met het papierloos werken. U kunt een uitzondering aanvragen via efrosupport@vlaanderen.be.

Kilometerkost: grenzen ingesteld

Voor het ingeven van kilometerkosten worden de tarieven gebruikt die vastgelegd worden door de federale overheid. Een kilometerkost wordt ingegeven in eurocent per kilometer. Omdat hierbij in het verleden vaak fouten gemaakt werden is nu een controle voorzien zodat u niet per ongeluk een bedrag in euro per kilometer opgeeft.

Vanaf

Bedrag

01/07/2015

34,12 eurocent/km

01/07/2016

33,63 eurocent/km

01/07/2017

Wordt begin juni 2017 vastgelegd door de federale overheid


UP