Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Nieuwe oproep innovatieve bedrijfsnetwerken

20 sep 2017 - 16.45u.

Wat zijn innovatieve bedrijfsnetwerken?

Innovatieve bedrijfsnetwerken zijn kleinschalige clusterinitiatieven die binnen een kort tijdsbestek een dynamiek van samenwerking op gang brengen tussen de clusterleden. In overeenstemming met de algemene doelstellingen van het Vlaamse clusterbeleid, dient deze clusterwerking op korte termijn concrete resultaten voor te leggen die leiden tot competitiviteitsverbetering en economische meerwaarde bij de ondernemingen. De oproep is gericht naar consortia van ondernemingen, eventueel aangevuld met andere relevante actoren, die via clusterwerking gezamenlijke opportuniteiten willen aanpakken.

Het agentschap werkt momenteel de modaliteiten uit van de 2e oproep voor innovatieve bedrijfsnetwerken. In de eerste oproep werden 14 innovatieve bedrijfsnetwerken geselecteerd. Meer informatie over het Vlaamse clusterbeleid en deze bedrijfsnetwerken vindt u op /themas/clusters.

Infosessie en voorbespreking voor geïnteresseerde aanvragers:

De oproep zal in principe begin november opengesteld worden.  De indieningsdatum voor de expression of interest voor de eerste fase is momenteel vastgelegd op dinsdag 12 december 2017. Voor de nadere toelichting van de modaliteiten van deze oproep maken we u nu al graag attent op de infosessie die op maandag 6 november 2017 georganiseerd wordt in het VAC Gent, Virginie Lovelinggebouw, Koningin Maria Hendrikaplein 70, 9000 Gent. 

Inschrijven voor deze infosessie is verplicht via de website.

Heeft u een concreet idee dat u wil voorleggen aan de adviseurs van het agentschap, dan kunt u nu al een voorbespreking (ca. 1/2u – 1u) aanvragen op volgende data:

  • Maandag 13 november
  • Dinsdag 14 november

De deadline voor de aanvraag van een voorbespreking op deze data is woensdag 8 november 2017 en gebeurt door het invulformulier hieronder terug te sturen naar clusters@vlaio.be.


UP