Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Netwerk Ondernemen boost 10 snelle groeiers internationaal

12 dec 2016 - 15.50u.

Netwerk Ondernemen - een netwerk van bedrijfsleiders die belangeloos een kwaliteitsvolle begeleiding geven aan startende groeibedrijven – geeft tien snelle groeiers een internationaal zetje met een speciaal daartoe ontwikkelde “Boost-Me” programma. De tien jonge beloftevolle bedrijven die werden geselecteerd voor begeleiding naar internationale groei zijn erg divers: van tech, over event-organisatie tot uitzendkantoor voor 50-plussers en gepensioneerden. 

“Netwerk Ondernemen begeleidt beloftevolle starters en wil hen door coaching in een versnelde groei brengen, die onder andere jobcreatie, nationale en internationale uitbreiding teweeg brengt” Gert Gijbels - Afgevaardigd Bestuurder van Netwerk Ondernemen in Vlaanderen.

Het is net dat laatste – de internationale uitbreiding - waar Netwerk Ondernemen met dit “Boost-Me” programma op mikt. Dit programma werd ontwikkeld in opdracht van Agentschap Innoveren & Ondernemen. Bedrijven die klaar zijn om internationaal te groeien, maar niet goed weten hoe dit aan te pakken, moesten zich eerst kandidaat stellen via de website www.boost-me.be, die begin november gelanceerd werd. Daarbij waren ook bedrijven die (nog) niet in begeleiding zijn bij Netwerk Ondernemen welkom.

Winnaars gaan naar local én internationaal bootcamp

Op basis van een eerste schifting van de motivaties werden 16 kandidaat-ondernemingen geselecteerd die tijdens de Pitching Night, donderdag 8 december, de kans kregen om een vijfkoppige top jury - met onder andere Omar Mohout (Antwerp Management School), Ingrid Willems (startups.be, iMinds), Wiet Vande Velde (Maro, RED) en Jan Lecompte (voorzitter Netwerk Ondernemen) - te overtuigen. Tien - zeer diverse! - bedrijven werden uitgekozen. Zij mogen deelnemen aan het lokale GrowthCamp op 3, 4 en 5 maart 2017 in de Ardennen en het internationale GrowthCamp in Berlijn:

 • Hendrik Dacquin – Small Town Heroes
  • Small Town Heroes bouwt interactieve applicaties voor TV-netwerken en uitgevers. Het bekendste voorbeeld is de Ketnet app, met 85.000 maandelijkse en 35.000 dagelijkse gebruikers.
 • Dieter Veulemans – CityCubes
  • CityCubes plaatst merken in de kijker op een innovatie manier. Het gebruikt de kracht van pop-ups en beleving om merken in contact te brengen met hun klanten. Het bedrijf is hiermee uniek in België en dat valt op bij zeer veel adverteerders.
 • Guy Van Neck – MobieTrain
  • MobieTrain is een mobiel sociaal leerplatform voor retail medewerkers om hen op een leuke en meer effectieve manier kennis bij te brengen. Door het opstellen van een leerprofiel kan de oplossing elke deelnemer training en communicatie op maat geven.
 • Bieke Van Gorp – FibriCheck
  • Veel mensen weten niet van hun hartstoornissen. Deze Belgische start-up verandert dat:FibriCheck zet digitale technologie in om hartritmestoornissen op te sporen, zonder bijkomende hardware. Het is een smartphone-toepassing die een snelle én accurate detectie van hartritmestoornissen mogelijk maakt. Het doel is beroertes vermijden en bijdragen tot het hoogste goed: 'een goede gezondheid'. Fibricheck is niet alleen geselecteerd voor de internationale groeibegeleiding, maar ontving eveneens een prijs voor de “beste pitch” vanwege het publiek en een prijs voor “meest innovatieve organisatie” vanwege de jury.
 • Karel Callens – Cumul.io
  • Data is big en belangrijk. Maar het visualiseren en dus bruikbaar maken is geen evidentie. Cumul.io gaat die uitdaging aan en belooft zoveel gebruiksvriendelijkheid dat business gebruikers zélf aan de slag kunnen gaan met hun data.
 • Lieven Vervecken – Diabatix
  • Diabatix helpt machinebouwers kosten te besparen door reeds vroeg in de ontwerpcyclus koelproblemen op te sporen en op te lossen. Hiervoor gebruikt het bedrijf een unieke technologie die toelaat dit sneller en efficiënter te doen dan de klassieke aanpak. Diabatix ontving gisterenavond eveneens de “one to watch” prijs vanwege de jury.
 • Wannes Vanspranghe – Around Media
  • Around Media biedt digitalisatie aan bij makelaars en bouwpromotoren. Dankzij Around Media wordt het voor hen mogelijk om zelf virtuele tours te maken en virtual reality in te schakelen.
 • Nicolas Moerman – Nestor
  • Nestor is het eerste uitzendkantoor voor 50-plussers en gepensioneerden, want op werken staat geen leeftijd. De organisatie is gespecialiseerd in het ter beschikking stellen van gemotiveerde vijftigplussers aan bedrijven die op zoek zijn naar flexibele en/of deeltijdse medewerkers. Nestor viel bij de jury eveneens in de prijzen en ontving een speciale erkenning voor “meeste jobcreatie”.
 • Peter Wellens - Chestnote           
  • Chestnote is een slow messaging bedrijf. Het transformeert berichten in digitale schatkisten. Jij beslist zowel waar als wanneer jouw berichten hun geheimen prijsgeven, en wekt zo (opnieuw) verwondering, nieuwsgierigheid en verrassing op.
 • Jan Schoeters – IPee
  • IPee ontwikkelt en produceert intelligente sensortechnologie voor sanitaire toepassingen. Op basis van unieke meetgegevens bepaalt iPee de aangewezen spoelvolumes van het sanitair voor een duurzaam waterverbruik.

Doe jij volgende keer mee?

Het is de bedoeling van Netwerk Ondernemen om voortaan jaarlijks twee “Boost-Me” programmarondes te organiseren, met dus telkens daaraan gekoppeld een nationaal én internationaal GrowthCamp. De volgende selectie zal doorgaan in mei, met een Pitching Night in juni 2017!

Over Netwerk Ondernemen vzw

Netwerk Ondernemen vzw is een netwerk van bedrijfsleiders die belangeloos een langdurige, kwaliteitsvolle begeleiding geven aan starters die bedrijven oprichten of overnemen. Netwerk Ondernemen heeft 113 kantoren, verspreid over 10 landen: Frankrijk, Zwitserland, Italië, Spanje, Tunesië, Marokko, België, Portugal, Chili en Senegal. Internationaal begeleidt Netwerk Ondernemen 10.100 start-ups, telt het meer dan 11.000 leden en creëerde het reeds 102.000 jobs.
In Vlaanderen telt Netwerk Ondernemen 72 leden-ondernemers en begeleidt het momenteel 39 groeiende start-up bedrijven en 46 personen. Tot op heden creëerden de Laureaten van Netwerk Ondernemen maar liefst 191 jobs. Meer info: www.netwerkondernemen.org

Contact:


UP