Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Eerste gezamelijke oproep ERA-MIN2 staat open!

6 feb 2017 - 13.07u.
Era-min logo

ERA-MIN2 (2016-2021) werd opgezet om de coördinatie van de onderzoeks- en innovatieprogramma's te versterken op het gebied van niet-energie en niet-landbouw gerelateerde grondstoffen (bouwmaterialen, industriële en metaalhoudende mineralen).

Door de implementatie van drie gezamenlijke oproepen voor transnationale onderzoeks- en innovatieprojecten, zal ERA-MIN2 vraaggestuurd onderzoek naar primaire en secundaire hulpbronnen, en de vervanging van kritieke grondstoffen in de context van een circulaire economie aanpak ondersteunen.
De eerste gezamenlijke oproep opent op 1 februari 2017. Het Agentschap voor Innoveren en Ondernemen neemt deel aan de volgende topics:

  • Topic 1: Supply of raw materials from exploration and mining
  • Topic 2: Design of products for circular economy
  • Topic 3: Processing, Production and Remanufacturing
  • Topic 4: Recycling of End-of-Life Products (Secondary resources)

De partners van de internationale projectvoorstellen ontvangen voor hun bijdrage in het project steun uit hun eigen regio/land. Voor elk land of regio gelden specifieke ontvankelijkheidcriteria en steunmodaliteiten.

Het agentschap participeert met:

  • O&O-bedrijfsprojecten (inclusief het KMO- en SPRINT-programma). De projecten dienen te voldoen aan de ontvankelijkheidscriteria van deze programma ‘s.

De oproep hanteert een tweestapsprocedure. In eerste instantie dient een pre-proposal ingediend te worden.
De sluitingsdatum voor het indienen van de pre-proposals (verplicht) is 5 mei 2017!

Tegelijkertijd met het indienen van de pre-proposal dient aan het agentschap bijkomende informatie bezorgd te worden door de Vlaamse partner(s) van het projectvoorstel (onder de vorm van de ERA annex voor bedrijfsinnovatiesteun).

De coördinatoren van de pre-proposals die de eerste selectieronde passeren, zullen gevraagd worden een full proposal in te dienen (sluitingsdatum 28 september 2017).
Neem tijdig contact op met het agentschap indien u de intentie heeft deel te nemen in een ERA-MIN 2 projectvoorstel.

Meer informatie, alsook de oproepdocumenten vindt u via http://www.era-min.eu/


UP