Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Drempels naar ondernemen voor studenten verlaagd.

2 feb 2016 - 9.37u.
Groepsfoto ondernemende studenten

Vorige vrijdag was het twee maal prijs voor studenten die tijdens hun studie hoger onderwijs willen ondernemen. De eerste 23 studenten kregen hun attest bedrijfsbeheer, nog tijdens hun bachelorjaren bij hun instelling behaald, overhandigd door minister Muyters.
Daar bovenop maakte de minister bekend dat de Startlening+, een achtergestelde lening van PMV tot €100.000 aan voordelige voorwaarden, ook voor student-ondernemers opengesteld werd. Zo ligt ondernemen voelbaar dichter binnen bereik van studenten die het voelen kriebelen om iets te gaan ondernemen.

Beide mogelijkheden werden gerealiseerd onder impuls van het Forum Ondernemend Hoger Onderwijs. Het Forum Ondernemend Hoger Onderwijs is een platform, georganiseerd en gefaciliteerd door Agentschap Innoveren en Ondernemen, waar een groep actoren, die ondernemend onderwijs concreet waarmaken, samenkomen om elkaar en elkaars praktijken beter te leren kennen, uit te wisselen en van elkaar te leren. Leden zijn docenten, professoren, opleidingshoofden,… uit instellingen hoger onderwijs, studentenverenigingen die actief zijn rond ondernemerschap, intermediaire organisaties rond ondernemend onderwijs (Vlajo, Stichting Onderwijs en Ondernemen van Unizo, In-C, I-Minds, …) en enkele mensen uit relevante overheidsorganisaties (dept. Hoger Onderwijs, Syntra Vlaanderen-Competento en dept. Cultuur).

In het voorjaar van vorig jaar gaven de forumleden in een tekst aan het beleid de grootste knelpunten aan die het ondernemend hoger onderwijs in de weg staan. Het behalen van een attest bedrijfsbeheer voor het afronden van de bachelorjaren was één van die punten.
Tijdens één van de forumdagen kwam ook het knelpunt rond het niet in aanmerking komen van student-ondernemers voor de Startlening naar boven.

Meer informatie


UP