Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Beslissing Baekeland- & Innovatiemandaten

18 jul 2017 - 10.39u.

Baekeland-mandaten

Een Baekeland-mandaat geeft een doctoraatsstudent de kans een innovatie uit te voeren in samenwerking met een bedrijf, en tegelijk een doctoraat de behalen aan een kennisinstelling. 

Op 27 maart 2017 werd de tweede oproep van dit jaar afgesloten en werden 36 Baekeland-aanvragen ingediend. 16 Baekeland-projectaanvragen werden positief gerangschikt en komen voor steun in aanmerking, goed voor een totaal steunvolume van ongeveer 3,8 miljoen euro. De lijst met de projectnummers van de gesteunde projecten vindt u in dit nieuwsbericht.

Inmiddels werd een nieuwe oproep gelanceerd, met deadline voor indiening van projectvoorstellen op 4 september 2017. 

Innovatiemandaten

Postdoctorale onderzoekers kunnen via een innovatiemandaat zich verder bekwamen in valorisatie van hun onderzoeksresultaten naar de bedrijfswereld, hetzij naar een bestaand bedrijf, hetzij naar een nog op te richten bedrijf. 

Op 23 maart 2017 werden 19 IM-aanvragen ingediend. 10 projecten werden geselecteerd voor steun, waarvan 2 spin-off mandaten. Dit alles voor een totaal steunbedrag van bijna 1,6 miljoen euro. De lijst met de projectnummers van de gesteunde projecten vindt u in dit nieuwsbericht.

Inmiddels werd een nieuwe oproep gelanceerd, met deadline voor indiening van projectvoorstellen op 5 september 2017. 


UP