Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Belgische bedrijven op de Olympische Spelen in Rio

18 aug 2016 - 8.42u.
Logo Rio

België stuurt niet enkel topatleten naar Rio, maar ook enkele Belgische bedrijven zijn daar aanwezig. In totaal zijn er volgens de technologiefederatie Agoria 9 Belgische bedrijven in Rio, waarvan deze 4 innovatiesteun hebben gekregen van het Agentschap Innoveren & Ondernemen.

Bioracer uit Tessenderlo is een van de Belgische bedrijven in Rio de Janeiro. Bioracer is gespecialiseerd in topsportkledij en kleedt niet alleen de Belgische wielerploeg, maar ook de Duitse, Nederlandse, Russische, Wit-Russische, Zuid-Koreaanse, Griekse en Luxemburgse ploegen. Niet alleen de wielrenners, maar ook de triatleten, hardlopers en schaatsers worden in België gekleed door Bioracer. Het bedrijf probeert door steeds weer te innoveren de snelste kledij op maat te maken om de prestaties van de atleten te optimaliseren.

Het tweede Belgische bedrijf in Rio is het Kortrijkse Barco. Barco staat in Rio mee in voor de veiligheid. Concreet zorgt Barco er voor dat de camerabeelden uit de binnenstad allemaal samenkomen in een crisiscenter. Daarnaast zijn er controlekamers uitgebouwd in de São Paulo luchthaven en het Maracanãstadion.

Philips Lighting Belux zorgt in Rio voor de LED-verlichting in het stadion. Philips ijvert er naar op steeds hoogwaardige en energiezuinige LED-verlichting te ontwikkelen.

Het Dendermondse bedrijf Desso, dat gespecialiseerd is in alle soorten vloeren voor ontelbare toepassingen, is het vierde Belgische bedrijf in Rio. Desso GrassMaster zorgt ervoor dat de voetballers in het het São Paulo voetbalstadion op een hybride natuurgrasveld kunnen spelen. Het hybride natuurgrasveld wordt gebruikt omdat het een stabiel en betrouwbaar speelveld creëert voor de atleten door de vergroeide graswortels en vezels die het veld verankeren.


UP