Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

5 jaar Agentschap Ondernemen!

19 mrt 2014 - 11.08u.
5 jaar Agentschap Ondernemen

Bent u (pre)starter, groeier, zoekt u financiering of wil u uw bedrijf overlaten: kom langs!

Neem een kijkje op http://www.agentschapondernemen.be/subkalender/344 en kom langs op een activiteit van onze partners. Agentschap Ondernemen en haar partners zijn er immers om ondernemers te ondersteunen en begeleiden. In de week van 31 maart worden er verschillende infosessies en events georganiseerd.

Agentschap Ondernemen: 5 jaar ten dienste van ondernemingen

Op 31 maart 2014 vieren we 5 jaar Agentschap Ondernemen! Het Agentschap ondersteunt bedrijven en ondernemers in Vlaanderen en stimuleert de ondernemerscultuur. Om deze opdrachten te realiseren werken we nauw samen met partners (Bedrijfsorganisaties, Structurele partners, Cijferberoepen, Lokale en regionale besturen, Kenniscentra, … ) die dicht bij het bedrijfsleven staan, die zeer goed vertrouwd zijn met de noden van ondernemers en de juiste accenten kunnen leggen om ondernemers op een goede manier te adviseren en begeleiden.

Voor elke levensfase van de onderneming

Eén van de belangrijkste verwezenlijking van de voorbije 5 jaar is dan ook dat in samenwerking met onze partners een begeleidingsaanbod gecreëerd werd voor gelijk welke levensfase waarin een onderneming zich kan bevinden: van sensibilisering voor ondernemerschap in het onderwijs en voorbereiding van prestarters tot begeleiding van groeiende ondernemingen (gazellesprong) of ondernemingen in fase van overdracht. Naast dit begeleidingsaanbod kunnen ondernemingen ook blijvend terecht bij het Agentschap Ondernemen voor directe steun voor investeringen en opleidingen, de kmo-portefeuille, subsidies voor groene investeringen,…  Via deze steuninstrumenten dragen we bij tot de versterking van de competitiviteit van het economische weefsel. Het Agentschap Ondernemen ook speelt een rol bij tot de creatie van optimale omgevingsfactoren om te ondernemen. De focus ligt hierbij nog steeds op ruimte voor bedrijven. Maar ook de digitale ontsluiting van (Vlaamse) overheidsinformatie neemt aan belang toe met de ontwikkeling van het geïntegreerd loket.

Contacteer ons!

Om de ondernemer wegwijs te maken in de steunmaatregelen en het dienstverleningsaanbod dat het Agentschap Ondernemen de voorbije vijf jaar heeft uitgebouwd in samenwerking met verschillende ondernemersorganisaties, werd een contactcenter opgestart (0800 20 555). Een volledig overzicht van onze dienstverlening, vindt u op www.agentschapondernemen.be.


UP