Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

3de oproep projectvoorstellen Marine Biotech

21 dec 2016 - 11.46u.

Het ERA-NET Marine Biotech (ERA-MBT) is erop gericht om de mariene biomassa beter te benutten. Door de inzet van biotechnologie (incl. enzymen, fermentatieprocessen) kan deze biomassa aanleiding geven tot nieuwe producten, functionele componenten voor de voedingsindustrie, chemische industrie, enz..

Op 13 december 2016 wordt de 3de trans-nationale oproep gelanceerd, met als thema
‘Metagenomic approaches for valorization from the marine environment’.

Er nemen 10 subsidie agentschappen uit 7 landen aan aan deel: Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek (FWO), België; Agentschap Innoveren en Ondernemen, België; Fonds de Recherche du Québec – Nature et technologies (FRQNT), Canada; Genome British Columbia (Genome BC), Canada; Federal Ministry of Education and Research (BMBF), Duitsland; Innovation Norway (IN), Noorwegen; Research Council of Norway (RCN), Noorwegen; Executive Agency for Higher Education, Research, Development and Innovation Funding (UEFISCDI), Roemenië; Ministry of Education, Science and Sport (MIZS), Slovenië; Ministry of Economy and Competitiveness (MINECO), Spanje).
Er is een totaal budget van 5.8 MEUR beschikbaar.

De focus van de oproep is onderzoek gericht op mariene micro-organismen en hun metagenoom, met als doel nieuwe enzymen, metabolieten, of metabole pathways met een biotechnologisch potentieel te identificeren. Meer informatie is ook in het call document terug te vinden.

De evaluatie gebeurt in 1 stap. Dit betekent dat er van meet af aan een volledig projectvoorstel moet ingediend worden. De uiterste indiendatum voor projectvoorstellen is 7 maart 2017 om 15 u.
De projectpartners schrijven een overkoepelend voorstel dat online ingediend dient te worden via https://www.submission-marinebiotech.eu/.
Het Agentschap Innoveren en Ondernemen neemt deel aan deze oproep via de bedrijfsprojecten (zowel kmoSprint als O&O). Een Vlaams bedrijf is aanvrager van de subsidie en samenwerking met onderzoeksinstellingen is mogelijk. Specifiek voor het Agentschap Innoveren en ondernemen is er een addendum nodig (ca. 5 blz. met informatie over het valorisatiepotentieel in Vlaanderen), een begroting volgens het kostenmodel (en excel-template) en bedrijfsinformatie over de partners. Deze documenten moeten op 7 maart 2017, samen met een kopie van het transnationaal project gestuurd worden naar bedrijfsinnovatiesteun@vlaio.be.

Na indiening volgt een (uitgebreide) ontvankelijkheidsanalyse (met, indien nodig, inbreng van externe experten als check voor de ‘fit’ in de oproep). Het Agentschap Innoveren en Ondernemen checkt op dat moment het valorisatiepotentieel voor Vlaanderen en voert een financiële analyse uit m.b.t. de aanvragende bedrijfspartners.
Deze neemt 2 weken in beslag. Daarna wordt het project geëvalueerd door een internationaal samengesteld experten-panel. De finale beslissing wordt tegen september 2017 verwacht.

Meer informatie?

Kandidaten die aan deze oproep willen deelnemen, worden uitdrukkelijk verzocht om vóór 15 februari 2017 contact op te nemen met het Agentschap Innoveren & Ondernemen (Kirezi Kanobana - kirezi.kanobana@vlaio.be).


UP