Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

2016: een goed jaar voor de Winwinlening

3 apr 2017 - 14.41u.
Familie winwinlening

Starters en kmo’s op zoek naar financiering, kunnen terecht bij PMV/z. Dit is het overkoepelende merk waaronder PMV 4 producten aanbiedt specifiek voor starters en kmo’s: de Startlening+, de kmo-cofinanciering, de Winwinlening en de Waarborgregeling.

Particulieren die hun spaarcentjes investeren in een kmo, kunnen dankzij de Winwinlening genieten van interessante fiscale voordelen. Ook voor de kmo is deze flexibele leningformule echt een win-win, want hij kan dankzij familie, vrienden en/of fans het nodige kapitaal verzamelen aan een interessante rentevoet die zich situeert tussen 1% en 2%. Dat de formule werkt, blijkt uit pas gepubliceerde cijfers van PMV/z. In 2016 werden 2128 Winwinleningen afgesloten voor een totaalbedrag van om en bij de 50,5 miljoen euro. Dit is meteen het grootste totaalbedrag sinds de start van de Winwinlening 10 jaar geleden.

Maar niet alleen de Winwinlening deed het goed in 2016. Ook voor de Waarborgregeling werd een recordbedrag opgemeten. Er werd maar liefst 232,5 miljoen euro aan waarborgen toegekend aan starters en kmo’s. Dankzij deze overheidswaarborgen kunnen kmo’s die onvoldoende zekerheden kunnen voorleggen, toch toegang krijgen tot bankkredieten.

De fiscale voordelen voor de kredietgever bij een Winwinlening:

  • enerzijds een jaarlijks belastingskrediet voor de hele looptijd van de lening. De belastingskorting bedraagt 2,5% van de berekeningsbasis (wat neerkomt op een maximum van 1.250 euro per jaar voor een lening van 50.000 euro);
  • en anderzijds de mogelijkheid tot een eenmalig belastingkrediet van 30% van de hoofdsom van de lening die definitief is verloren gegaan (bijvoorbeeld bij faillissement, ontbinding, vereffening, …).  

Op zoek naar financiering voor uw onderneming? Raadpleeg dan de Subsidiedatabank van het Agentschap Innoveren & Ondernemen voor een overzicht van de belangrijkste subsidies én financieringsmaatregelen voor ondernemers van zowel de provinciale, Vlaamse, federale en Europese overheden.

Of neem contact op met één van onze medewerkers op 0800/20 555 of info@vlaio.be.


UP