Van student in Brugge naar internationaal kunstenaar

Heb je een goed idee waarmee je de wereld kan verrijken? Of heb je de drang om iets op te richten? Met de Week van de Mogelijkheden wil VLAIO de ondernemersgeest bij jongeren aanwakkeren en onderwijsprofessionals stimuleren om ondernemerschap al vanaf de schoolbanken mee te geven. Dit was ook de start voor Wietse Hindryckx, een jonge kunstenaar uit Brugge wiens werk te bezichtigen is in verschillende steden in binnen- en buitenland.

Zoekend naar prikkels

Begonnen aan de School of Arts (KASK) in Gent, kwam Wietse in contact met graffiti en street art. Zijn werk als kunstenaar ziet hij als een ambacht die elke dag evolueert. Met een passie voor reizen, geschiedenis, kunst en cultuur is Wietse voortdurend op zoek naar prikkels die zijn creativiteit doen opborrelen. Het is Wietses doel zijn stempel te drukken in de wereld. 

kunstenaar Wietse
© Benny Proot

Van 5 Inches tot Samsonite

Wietse timmert al jaren aan de weg en wordt beloond voor zijn harde werk met reeds 4 exposities, heel wat opdrachten in het buitenland én een eigen T-shirtlijn 5 Inches. Bovendien is 5 inches ook een kunstplatform waarop jongeren hun creatieve werk tonen. Maar het opvallendste project kwam van Samsonite. In opdracht van deze multinational schilderde Wietse in oktober 2017 het logo op een doek van twaalf meter lang in Szeksard, vlakbij Boedapest, ter promotie van een evenement. “Het was mijn eerste internationale job. Een fantastische ervaring. Het smaakt zeker naar meer. Wat mij betreft zullen er in de toekomst nog heel wat opdrachten volgen.”

kunstenaar Wietse

Ondernemerstips

De belangrijkste ondernemerstip van Wietse? Je goed voelen bij je idee. “Want enkel zo kan je écht te geloven in je verhaal en dat is superbelangrijk. Je moet keihard op je strepen staan om je verhaal te realiseren.”
“Herkenbaarheid is alles, zeker voor een kunstenaar!” zegt Wietse. "Iedereen heeft een eigen manier van werken. Het is dan ook van groot belang dat je je eigen stijl behoudt wil je herkenbaarheid creëren." Zo heeft Wietse een kenmerkende stijl met zwart-witte verf. Andere kenmerken van zijn stijl zijn het contrast tussen grauw realisme en cartoonstijl en een dikke lijnvoering.

Wietes werk bewonderen kan op 21 april tijdens de Sampa Expositie in Dok54 te Brugge. Bezoek ook zeker zijn Instagram-pagina: @wietseart.

kunstenaar Wietse
 

#WeekvandeMogelijkheden

Heb jij ook een droom, innovatief idee of groots plan? Ontdek tijdens de ‘Week van de Mogelijkheden’ hoe je ermee aan de slag kan. Van 19 tot 25 maart organiseren we tal van activiteiten om jouw ondernemersgeest aan te wakkeren. Surf snel naar www.weekvandemogelijkheden.be en ontdek meer dan 100 activiteiten, verspreid over heel Vlaanderen.

 
#WeekvandeMogelijkheden