Linxs: voorgoed veilig verbonden.

Een mobiele router/sensor hub die gelijk waar en wanneer veilige verbinding garandeert: dat is Linxs in een notendop. Het maakt van de tool zowat de LinkedIn van de informatietechnologie: er is immers altijd een link mogelijk met alles.
de LINXS router.
De LINXS router

Linxs is een ontwikkeling van het in 2015 opgerichte Brugse bedrijf New Tinxs, gespecialiseerd in technologie voor industrie 4.0. CTO Koen De Mol: “New Tinxs heeft twee pijlers: managed Wi-Fi, waarbij we een platform aanbieden dat grote organisaties gebruiken om Wi-Fi voor hun eigen klanten te voorzien, en IoT-projecten op maat van bedrijven.”

CEO Gery Pollet: “Het idee van Linxs volgde daaruit. Steeds meer B2B-klanten vroegen ons om een kleine, intelligente, op afstand te managen en mid-price mobiele router die niet alleen 4G en Wi-Fi aanbood, maar ook IoT-sensoren kon ondersteunen. Marktonderzoek, dat ons zelfs tot in China bracht, leerde ons dat dergelijk toestel – op het snijpunt van goedkope Wi-Fi devices en professionele mobiele routers – eenvoudigweg niet bestond. Dus besloten we, in samenwerking met Imec, het dan maar zelf te maken. Resultaat? Linxs, een combinatie van een geavanceerde mobiele router en IoT sensor hub met méér dan tien ingebouwde sensoren, in een behuizing niet groter dan een flinke smartphone.”

De constante connectiviteit via Linxs opent een waaier aan toepassingsmogelijkheden: op afstand monitoren van machineparken of kostbare privébezittingen, luchtkwaliteit meten via sensoren in bushokjes, op elk moment en overal veilig verbinding maken met het bedrijfsnetwerk, rijgedrag in kaart brengen, enzovoort. Het moet ook niet per se groots zijn: zo kan Linxs de salesvertegenwoordiger helpen om de klant onlinezaken te tonen, of het geeft de consument overal toegang tot zijn muziek. Om maar te zeggen: er is véél mogelijk.

Via imec kwam New Tinxs in contact met het de bedrijfsadviseurs van VLAIO. Die ondersteunden hen bij het uitwerken van een plan van aanpak en het indienen van een subsidiedossier. Gery Pollet: “Daarnaast kregen we ook heel nuttig advies over intellectuele eigendom en financieringsmogelijkheden. Maar hun grote meerwaarde was de brede vraagstelling, die ons het helikopterzicht op de bedrijfsvoering hielp behouden.” De bedrijfsadviseur van VLAIO wees de zaakvoerders vervolgens ook op de mogelijkheid om binnen een kmo-groeisubsidie – intussen goedgekeurd –  hun internationalisatie luik vervroegd en professioneel uit te bouwen.

LINXS router
de LINXS router uit zijn verpakking.

Nood aan begeleiding op maat?

De VLAIO bedrijfsadviseurs ondersteunen en adviseren ondernemers om hun innovatieve plannen, groeiambities of bedrijfstransformatie waar te maken. Neem contact met hen op via deze website of mail naar info@vlaio.be.